İncirlik Üssü ile ilgili tuhaf iddia: ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için...

Ankara-Atina hattında geçen haftalarda tırmanan gerilim yumuşarken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Yunanistan'a gitmesi bölgeyi hareketlendirdi. İngiliz basını, Pompeo'nun Yunanistan'a gitmesiyle ilgili, "ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için hava üssünü taşıma görüşmelerini gündeme getirdi" yorumunu yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2020 11:48 GÜNCELLEME 28.09.2020 11:57 DÜNYA
İncirlik Üssü ile ilgili tuhaf iddia: ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için...
İncirlik Üssü ile ilgili tuhaf iddia: ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Yunanistan'da temaslarda bulunması uluslararası kamuoyunda yeni iddia ve yorumların ortaya atılmasına sebep oldu.

 

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında başlayan Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken, Pompeo'nun Yunanistan'a gelmesi üzerine İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times kapsamlı bir analiz hazırladı. Gazetenin Yunanistan muhabiri Anthee Carassava imzalı haberde, "ABD, Erdoğan’ı cezalandırmak için hava üssünü taşımak için görüşmeleri gündeme getirdi" başlığını kullandı.

 

ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırmak için İncirlik Üssü'nü Yunanistan'ın Girit Adasına taşımayı gündeme getirdiğini aktaran The Times, "Bu ziyaret, Washington'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın batı karşıtı söylemlerine ve Türkiye'nin geçen yıl Rusya'dan hava savunma sistemi satın almasının ardından sabrının azaldığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

İncirlik Üssü'nün Soğuk Savaş döneminde kurulduğunu ve ABD'nin Orta Doğu'daki menfaatleri için çok stratejik olduğuna dikkat çekilirken, "Son dönemde Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı düzenlenen hava saldırılarının kalkış noktası olarak kullanılmıştı" denildi.

Pompeo'nun bugün ziyaret edeceği Girit'teki Souda Körfezi'nin ABD senatosunda iyi bir alternatif olarak görüldüğünü yazan gazete, "Bu ziyaret Pompeo'nun iki hafta içerisindeki ikinci ziyareti" ifadesini kullandı.

KAYNAK : The Times
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Doğukan 3 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKALI YETKİLİLER ; TÜRKİYE GİBİ BİR DOSTU DÜNYADA BULAMAZSIN... TÜRKİYE GİBİ DÜŞMANI DA DÜNYADA BULAMAZSIN... Benden size tavsiye TERÖRİST , BAE , Ermenistan ,Yunanistan veya diğerleri hiç biri TÜRKİYEMİN TEK TIRNAĞI OLAMAZ !!! TÜRKİYEYİ KAYBEDERSENİZ EĞER ; BÜTÜN GELECEĞİNİZİ TEHLİKEYE ATARSINIZ !!! Umarım bunun farkındasınızdır ... Yıllardır yanlış üstüne yanlış yapıyorsunuz ERDOĞAN elbette ki ÜLKESİNİN İYİLİĞİNİ İSTEYECEK bunun kadar NORMAL bir şey olabilir mi ? Sadece bu sebeple DÜŞMAN olunur mu ? TÜRKİYE sadece kendi HAKLARINI istiyor diğerleri ise zorla sömürmek istiyorlar !!! Hangisi DOĞRU ?
    Cevapla
  • S.UYSAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu incirlik üssü eskiden pkklılara silah taşırdı.15 Temmuzda darbecilerin merkez üssü oldu.Kapatsınlar.Canımıza minnet.Bize muhtaçlar biz de hava sahasını kapatırız.Kapatamazlar...
    Cevapla
  • Akinci Beyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist devlet amerikayi biz istemiyoruz artik topraklarimizda,her türlü düsmanligi yapan bir devletin ülkemizdeki üssü bizim icin sadece tehdittir.Amerika vatanimizdan defedilmeli,güneye s400 ler yerlestirilip canimiz istediginde ucusayasak bölge ilan etmeliyiz,yunan da amerikada bir sinek kaldiramaz.
    Cevapla
  • ramazan çakmak 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda okadar cesaret yok. Tasisinlar bakalım bizdehava sahasını kapatırız nasıl uçacaklar
    Cevapla
  • REİS 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence acilen abd TURKİYEDEKİ bütün varlıklarını çeksin türkiye abd yi için de barındırdığı sürece abd bize hertürlü kazığı atacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR