Merkel'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilişkilerin çok boyutlu olduğunu belirterek, "Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden dengelemek zorundayız çünkü birçok önemli konu hala bu ülkeyle iş birliğine bağlı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2020 14:31 GÜNCELLEME 30.09.2020 17:03 DÜNYA
Merkel'den dikkat çeken Türkiye açıklaması
Merkel'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclisteki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, yarınki Avrupa Birliği (AB) toplantısında Türkiye ile ilişkilerin ele alınacağına dikkati çekerek, "Türkiye ile ilişkilerimiz çok boyutlu. Bir taraftan insan hakları ile ilgili gelişmelerden yakınıyoruz diğer taraftan ise Türkiye ile Yunanistan ve Kıbrıs (GKRY) arasındaki gerilimin ne kadar ciddi olduğunu görüyoruz. Askeri bir eylem ile barış arasındaki çizginin ne kadar ince olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

 

Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu vurgulayan ve Türkiye'yi mültecilere kapılarını açarak onları en güzel şekilde ağırlamasından dolayı öven Merkel, "Türkiye mültecileri ağırlamada inanılmaz ve dikkate değer işler yapıyor. Türkiye 4 milyon mülteciyle belki de dünyada en çok mülteci barındıran ülke. Bu nedenle, anlaşmazlıkların çözümüne nasıl katkıda bulunabileceğimize ve mülteci konusunda iş birliğimizi nasıl güçlendirebileceğimize bakmalıyız. Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden dengelemek zorundayız çünkü birçok önemli konu hala bu ülkeyle iş birliğine bağlı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakından abd ile iyice ters düştüklerinde inanıyorumki parayı bize akıtacaklar korunmamız sizde diyecekler bak olacak o günler ama ALLAH muhafaza bu sürecede sakın chp ve onun ya verleri olanlar hükümet felan olmazsa inşallah felaket olur bu seviyeden sonra
    Cevapla
  • NuR76 3 yıl önce Şikayet Et
    he he sen öyle de sonra türkiyeyi yine sirtindan vur Merkel. Senin zamanin az kaldi zaten basa irkcilar gececek almanyada hal öyle . Biz 45 yildir almanyadayiz bize yutturamazsin. Hele Vatandaki kardeslerimize hiç yuturamazsin!
    Cevapla
  • Belcikadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Siraya girin bakiyim
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm türkiye düsmanlariyla mücadele edilmeli ne pahasina olursa olsun ya istiklal ya ölüm savas sa savas
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin önemini Merkel bile anladı, ancak CHP li bazı kişiler malesef anlayamadı
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    chp=ip=hdp=pkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR