Rus isimden ilginç sözler: Türkiye müdahil olursa Rusya kabusu yaşar

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonları Rusya'da endişelere neden oldu. Bakü yönetiminin Türkiye'den satın aldığı SİHA'larının bu harekatta aktif rol alması sayesinde, Azerbaycan ordusu çok önemli ilerlemeler kaydetti. "Türkiye bölgeye müdahil olursa dengeler değişir" diyen Rus güvenlik analisti Aleksandr Golts, "Bu durum Rusya'nın kabusu olur" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2020 13:36 GÜNCELLEME 01.10.2020 13:41 DÜNYA
Rus isimden ilginç sözler: Türkiye müdahil olursa Rusya kabusu yaşar
Rus isimden ilginç sözler: Türkiye müdahil olursa Rusya kabusu yaşar

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde yaşayanan çatışma, jeostratejik açıdan da önemli görülüyor.

 

Temmuz ayında Ermenistan ordusunun başlattığı saldırıların ardından Türkiye ve Azerbaycan askeri işbirliğini daha da güçlendirme yoluna gitti.

Türkiye ve Azerbaycan önemli askeri tatbikatlara imza attı. Azerbaycan ordusu son harekatta bunun meyveleri alındı.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'A SALDIRAN KIM KARDASHIAN'I PİŞMAN ETTİLER

 

ERMENİSTAN AĞIR KAYIPLAR VERDİ

27 Eylül Pazar günü Ermenistan'ın açtığı ateşe çok sert yanıt verildi. 5 gün boyunca devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusu çok büyük kayıplar verdi.

TÜRKİYE DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR

Radio Free Europe haber sitesine konuşan Rus Güvenlik Analisti Aleksandr Golts, Türkiye'nin son gelişmelere müdahil olmasının Kafkasya'da dengeleri değiştirebileceğini söyledi: "Rusya, 30 yıldır Güney Kafkasya'da ana oyuncu. Çatışmada her iki tarafı da silahlandırdı. Güç dengesini koruduğunu iddia ederek etkisini artırdı. Ancak Dağlık Karabağ anlaşmazlığında Türkiye'nin katılımı Rusya'nın kabusu olabilir."

RUSYA BÖLGEYİ SİLAHLANDIRIYOR

Golts uzun yıllardır Rusya'nın bölgeyi silahlandırdığını ve Azerbaycan-Ermenistan'ın silahlanma yarışına girdiğini söyledi.

Bunun riskli bir politika olduğunu söyleyen Golts, MİNSK üçlüsü oluşturan Fransa, ABD ve Rusya'nın bu çatışmalara sessiz kaldığına dikkat çekti.

KAYNAK : Radio Free Europe
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • (x²+y²-1)³=x²y³ 3 yıl önce Şikayet Et
    MİNSK üçlüsünü oluşturan Fransa, ABD ve Rusya (PKK/YPG/FETÖ/ZİLLET İTTİFAKI ve Suriye'den sonra Ermeni Diasporasının en etkili olduğu ülkeler) bu çatışmalara NEDEN sessiz kalıyor? Ermenistan saldırısıyla Azerbaycan'ın zor durumda kalacağını ve Türkiye'nin de Ermenistan'a saldıracağını düşünüyorlardı. Türkiye Ermenistan’a saldırınca onlar da sahaya çıkacaklardı. Ermenistan’ı sahaya yem olarak sürdüler. Azerbaycan’ın başarısı ve Türkiye’nin öngörülü davranmasıyla düşündükleri gibi olmadı ama hala bunun için zamanları var ve sinsice Türkiye'nin de savaşa dahil olmasını bekliyorlar. Paşinyan’ın ısrarla’ Türkiye savaşa katılıyor’ demesinin sebebi bu.
    Cevapla
  • Ükeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ ve diğer işgal edilmiş yerlerden çekilmedikçe ermenilerin kabusu bitmez. Çekildikten sonra da rahat uyumak istiyorlarsa Azerbaycanın ve Türkiyenin elini öpecekler.
    Cevapla
  • tokatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    amaçları türkiyeyi savaşa çekmek diğer taraftan da vurmak
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada Ermenistanin kullanilma süresi bitmis. Son çırpınışları. Sadece uzaktan baksanızda askerleri kaçıyor. Karınlarını doyuracak ekmekleri yok. Savaş kolay değil ermeni askerlerinin bitmiş halini önümüzdeki günlerde daha çok göreceğiz ölmek istemiyorlar. Ermeniler aklınız varsa bir gün önce orasini boşaltın.
    Cevapla
  • Hakikatperver 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaderin üstünde bir kader var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR