Macron şimdi de İslam'a saldırdı: İslam dünyanın her yerinde krizde

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, "İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 13:14 GÜNCELLEME 15.10.2020 05:53 DÜNYA
Macron şimdi de İslam'a saldırdı: İslam dünyanın her yerinde krizde
Macron şimdi de İslam'a saldırdı: İslam dünyanın her yerinde krizde

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Yvelines bölgesindeki Les Mureaux komününde "ayrılıkçılık" üzerine düzenlenen bir toplantıya katıldı ve "Fransa'nın laik değerlerinin korunması" hedefiyle hazırlanan yeni bir plan açıkladı.

 

Burada İslam'ı hedef alan ve "Fransa'daki İslam'ı dış etkilerden kurtarmamız gerek. Laiklik, birleşik Fransa'nın çimentosudur" diyen Macron, "İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir" ifadelerini kullandı.

Fransa'daki imamlar için "reform" yapılacağını söyleyen Fransız lider, Türkiye, Fas ve Cezayir'in imamlarını eğitmesine son vereceğini dile getirdi.

İmamların eğitimi için yeni bir sistemin kurulacağını belirten Macron, ibadethanelerin ve derneklerin nasıl finanse edildiğinin çok daha sağlam bir şekilde denetleneceği söyledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 229 TÜMÜ
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Islam krizde degil asil kriz hiristiyanlikta inan sayisi her gecen gun azaliyor islam ise hergecen gun cogalip fransaya bile yayiliyor kriz ise bundan kaynakli sen islamin yayilmasini engellemeye calisiyorsun...gunesi balcikla sivayamayacaksin yenilmeye mahkumsun ebu cehilin torunu
    Cevapla
  • Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz krizdesiniz coo islam aldı başını gidiyor hamdolsun bunun acısı bunlar
    Cevapla
  • Caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin o kokuşmuş ağzın edebini bilsin önce, terbiyesiz seni
    Cevapla
  • Sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış herif. Tasman kimin elinde??
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam muzu çok yiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR