Merkel'den Türkiye'ye Doğu Akdeniz mesajı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Liderler Zirvesi'nde yaptığı açıklamada Türkiye ile yapıcı ilişkiler istediklerini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 14:36 GÜNCELLEME 03.10.2020 11:27 DÜNYA
Merkel'den Türkiye'ye Doğu Akdeniz mesajı
Merkel'den Türkiye'ye Doğu Akdeniz mesajı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de ikinci günü yapılan AB Liderler Zirvesi'nde Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim ve Türkiye ile ilişkiler konusunda bir açıklama yaptı.

 

Merkel açıklamasında, "AB-Türkiye anlaşmasını Türkiye ile yeniden tartışmak istiyoruz. Doğu Akdeniz konusunda, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın haklarına saygı duyulması gerektiğini ancak Türkiye ile yapıcı ilişkiler istediğimizi netleştirmeyi başardık" ifadelerini kullandı.

Merkel, Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif bir ajandaya dönülmesi için gereken her şeyi yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Merkel, Dağlık Karabağ için ise "Mümkün olan en kısa zamanda ateşkes ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    hep bana hep bana. olmaz merkel. bizim hakkımı yeriz. gerekirse Yunanlıların haklarınıda yeriz. nedemek şaşkın şaşkın konuşuyorsun.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan kendi topraklarında tatbikat yapıyor. Ermeniler tatbikat sahasında niye gezer ki ?
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kibris türk cumhuriyetinin haklarini yok sayan türkiye düsmani almanyayi kiniyoruz
    Cevapla
  • Fenerli 12 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir türk dünyaya bedel ifadesinin bir kaniti bence cumhur baskanimiz isini biliyor türiye tarimsal ülke oldugundan dünya muhtac avrupa afetlerde sanayi batiyor yasamak icin yiyecek tarim gerekiyor Türkiye dünyanin gözbebegi incisidir bizim reiz isini biliyor ve yolunu yuruyor Allah yar ve yardimcisi olsun darda zorda olanin umudu dünyada örnek lider Recep Tayip Erdogan Has Adam
    Cevapla
  • hak sahibiyiz 3 yıl önce Şikayet Et
    merkel hanım çağrı yapmanız gereken yer türkiye değil yunanistan. hedef saptırmayı bırakın, bununla birşey elde edemezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR