Pakistan, ortalığı karıştıran Azerbaycan iddiasını yalanladı

Pakistan, Hindistan medyasının "Pakistan ordusunun Azerbaycan güçleriyle birlikte Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a karşı savaştığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 16:25 GÜNCELLEME 02.10.2020 16:25 DÜNYA
Pakistan, ortalığı karıştıran Azerbaycan iddiasını yalanladı
Pakistan, ortalığı karıştıran Azerbaycan iddiasını yalanladı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Pakistan'ın Azerbaycan ile Ermenistan'a karşı savaştığı" yönündeki haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Açıklamada, Hint basınında yer alan iddialar yalanlanırken, bu tür haberlerin "sorumsuz, spekülatif ve temelsiz" olduğu belirtildi.

Pakistan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde kötüleşen güvenlik durumundan derin endişe duyduğu vurgulanan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'daki sivil nüfusa yönelik bombardımanları "menfur ve talihsizlik" şeklinde nitelendirilerek söz konusu saldırılar kınandı.

 

Açıklamada, Ermenistan'ın adımlarının bölgenin barış ve güvenliğini tehlikeye atabileceğine dikkat çekilirken, bölgedeki gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için Erivan yönetiminin askeri harekatı durdurması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, açıklamada, Pakistan'ın, Azerbaycan’ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla uyumlu olan Dağlık Karabağ’daki tutumunu desteklediği kaydedildi.

Hint medyasında salı günü çıkan haberlerde, Pakistan askerlerinin Azerbaycan askerleriyle birlikte Ermenistan'a karşı savaştığı iddia edilmişti.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, 27 Eylül sabah saatlerinde, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Mustafa Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelseydik emin olun konuşamazdınız,
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Azeri kardeşlerimizin bugün için kimseye ihtiyacı yok.İha ve sihaları daha önce aldılar eğitimini de aldılar.Yani hazırdılar.Ama ilk hareketin ermenistandan geleceğini tahmin edemediler.Ermeniler adeta intihar ediyorlar.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye askerleri azerbaycanda savaşıyor tutmadı, Pakistan askerleri azerbaycanda savaşıyor. Buda tutmadı ama çamur atmak bunların ve bunlar gibi içimizdeki ermeni kırıntılarının huyudur. Bu soysuzluğu ancak teröristlerle siz yaparsınız. çünkü en aşağılık bir milletsiniz.
    Cevapla
  • Pərviz 3 yıl önce Şikayet Et
    Düz deyirsən qardaş Bunlar ancaq özlərini haqlı çıxardırlar kim güclüdürsə onun qucağında otururlar iki üzlü yaltaqdırlar
    Cevapla
  • daha degil 3 yıl önce Şikayet Et
    yok canım daha neler? öyle olsa şimdiye erivan düşmüştü.
    Cevapla
  • YasinBaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ın kimseye ihtiyacı yok, yeterki rusya karışmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR