Azerbaycan-Ermenistan savaşında çarpıcı sözler: Türkiye İran sınırına dikkat etmeli

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ve Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, ÜLKE TV'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalara dair açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 17:05 GÜNCELLEME 02.10.2020 17:26 DÜNYA
Azerbaycan-Ermenistan savaşında çarpıcı sözler: Türkiye İran sınırına dikkat etmeli
Azerbaycan-Ermenistan savaşında çarpıcı sözler: Türkiye İran sınırına dikkat etmeli

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, ÜLKE TV'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalara dair açıklamalarda bulundu.

 

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırılarının devam ettiğini söyleyen Hacıyev, "Kardeş Türkiye'nin bu haklı savaşımızda yanımızda olmasını çok kıymetli buluyoruz. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Ermenistan tarafından Azerbaycan'a doğru taarruzlar devam ediyor. Onların ateşlerinde esas hedef Azerbaycan sivil insanları. Bu saldırılar sonucunda şu ana kadar 20 sivil şehit oldu, 50'den fazla insanımız yaralandı. Ancak biz Azerbaycan, sadece ve sadece askeri hedeflere karşı operasyonlar düzenliyoruz. Stratejik yerler ele geçirildi" dedi.

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin ise, "Azerbaycan iyi planlanmış bir kurmay kafasıyla hareket ediyor. Özellikle S-300'lerin vurulması ve piyadenin komandoyla iş birliğinin iyi yönetildiğini düşünüyorum. Ama burada dengeyi değiştiren Azerbaycan halkının savaşma azmi ve motivasyonu. Seferberliği ilk önce Ermenistan ilan etmesine rağmen orada kimse gidip savaşmak istemiyor. Ermenistan çok sayıda askeri ekipman kaybetti. Ben askeri açıdan Azerbaycan'ın daha da ilerleyeceğini düşünüyorum. Ama diplomasi masası kurulmadan bu topraklar kurtarılmadır. Azerbaycan halkı nasıl Aliyev'in arkasında duruyorsa bizde Erdoğan'ın arkasında durmalıyız. Fransa'nın ve diğer ülkelerin yalan ithamlarına karşı çıkmalıyız. Türkiye ve Azerbaycan bu bölgede gayri nizamı paralı teröristlerin yuvalanmasına izin vermeyecektir. Bu yüzden mutlaka İran sınırının kontrol edilmesi gerekiyor. Nahçıvan ile istihbarat alışverişi yapılmalı ki yapılıyor da. Uçaklarımız sınırı anbean takip ediyor. İlk bir haftada bu kadar yüksek bir bölgede bu denli başarılı komando harekatını çok başarılı devam ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Vatandaşım.. 3 yıl önce Şikayet Et
    İran ermeni kardeşliğide iranın yaptığı yardımlardan ortaya çıktı. Kafirle dost olunmaması konusunda kur'an da bahsi geçiyor. Ama iran ermeniyle dost.bae ve suudiler israille dost.
    Cevapla
  • Atakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar sivilleri öldürüyorsa sizde öldürün acımayın ne çektiysek merhametten çektik kimse Türk'e merhamet göstermiyorsa biz niye merhamet gösterelim dişe diş kana kan cana can
    Cevapla
  • Vatandaşımm.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar savaşta çocuk filan öldürmez.sen önce islamı öğren.kafirle aramızdaki fark bu.sen savaşta çoluk çocuk bilerek öldürecen sonra Allah ın huzuruna gidince hesap sorulmayacak mı zannediyon.
    Cevapla
  • Selami 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş senin baban kasapmıydı çünki herhes aslına çeker. Hemen acımasız kesip biçiyorsun.Merhamet önemlidir
    Cevapla
  • mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    islamda kadın, çocuk,yaşlı öldürmek yasaktır.Düşman canavar olsa dahi Müslümana yakışan Güçlü, çevik, gözüpek,cesur,sağlam olnanın yanında yerinde ağır başlı ,yerinde keskin bazen hem ikisi, ama daim Allah (cc) ve Rasulun (sav) emrettiği gibi önce ahlaklı birinsan olmaktır. siz hiç sırtlan gibi davranan bir aslan gördünüzmü!!!
    Cevapla
  • Okuyucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat varken İran Türklerini ayaklandırıp İran' ın yukarı kısmını İran'dan ayırıp onları da özgürlüğüne kavuşturmalı.
    Cevapla
  • nane 3 yıl önce Şikayet Et
    İyide İranı zaten Türkler yönetiyor.Sorun da orda zaten.Ya Kazakistan ve Türkmenistana ne demeli.
    Cevapla
  • Ülker almam 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölen Sabri Ülker (Ülker Grubu)Hocalı katliamında Ermenistana konulan ambargoyu delip ekmek bulamayan ermeniyi çikolataya boğmuştu ,Ermeni askerlerinin karavanalarından metro çıkmıştı , YİNE GÖNDERİRMİ ACABA Ülker
    Cevapla
  • Düzce 3 yıl önce Şikayet Et
    maalesef bizde öyle kandırılmısız.Ülker islami Eti gavur diye ama son dönemlerde finansal operasyonlarda yurtdışına ilk kaçıranlardan biri de ülkerdi. bir de fetöculer çok parlatırdı bu ülkeri.mümkünse torku yoksa eti o da yoksa mümkünse alma ülker...
    Cevapla
  • Tosuny 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk hükümeti buğday yardımı yapmıştır. Ülker le ne alakası var. Ölmüş üstelik mütedeyyin bir Müslümana iftira atıyorsun. Ermeni pazarları Ülker ürünleri ile doluydu.ülkenin sınırları tutulmazsa kaçakçılığı bitiremezsin.
    Cevapla
  • Memed 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocukluğumda toplumda, ETİ nin yahudi firması olduğu, ÜLKER in ise islami bir firma olduğu algısı vardı. Şimdi öğreniyoruzki; hisselerinin bir kısmının OYAK a ait olduğu , cenazesinde tabutunun üzerinde çok sevdiği Kabe örtüsü ile defnedilen merhum Firuz Kanatlı nın (ETİ nin kurucusu) namaz kitabı bile yazdığı görülüyor. ÜLKER ???
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülker seni mahkemeye verse haklıdır yorumunun ispatını yapacağını sanmıyorum.
    Cevapla
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İran'daki 35 40 milyon türkü ayakta tutması lazım. Evelallah reis istihbarat birimimizle o işide halletmiştir. Yoksa savaşın ikinci günü Türkler ermenistan sınırını İran'dan giden yardımlar Ermenilere ulaşmasın diye kapatmislardi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR