DSÖ'den Türkiye'ye takdir mesajı!

Son dakika: DSÖ Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin test kapasitesini ağustostan itibaren üç katına çıkarması ve salgını önleme stratejisini takdirle karşıladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesini öven Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi'ne teşekkür ederek, bu konudaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2020 01:44 GÜNCELLEME 03.10.2020 02:33 DÜNYA
DSÖ'den Türkiye'ye takdir mesajı!
DSÖ'den Türkiye'ye takdir mesajı!

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin test kapasitesini ağustostan itibaren üç katına çıkarması ve salgını önleme stratejisini takdirle karşıladı.

 

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi, Avrupa'da Kovid-19 verilerinin raporlanmasının uyumlu hale getirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin semptom göstermeyen kişiler de dahil olmak üzere tarama testlerini yapabilmek amacıyla Nisan ayındaki günlük test kapasitesini, Ağustos ayından itibaren üç katına çıkarmasını ve virüsün yayılmasını önleme stratejisini takdire şayan bulmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin stratejisinin, sağlık sisteminin semptom göstermeyen kişiler de dahil daha fazla insana ulaşabilmesini mümkün kıldığı belirtilen açıklamada, "Risk altındaki kişiler, şüpheli ve olası vakalar ve teyit edilen vakaların yakın temaslıları, test açısından önceliklendirilmektedir." denildi.

 

''TÜRKİYE TÜM POZİTİF VAKALARI İZOLE ETMEKTEDİR''

Test yapılmasının, salgının kontrol altına alınmasında önemli bir tedbir olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Kovid-19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım, bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur." değerlendirmesine yer verildi.

DSÖ'nün; veri toplama ve salgına yönelik önlemlerin, örgütün 2005 yılında çıkardığı "Uluslararası Sağlık Yönetmeliği" ile uyumlu bir şekilde yapılması çağrısında bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Raporlama ve veri toplama mekanizmalarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için Türkiye'nin de dahil olduğu tüm Üye Ülkeler ile gerek görüldüğü ölçüde düzenli istişarelere devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca örgütün, salgının durdurulması için salgına ilişkin veri paylaşımlarını iyileştirme, kanıtlara dayalı kararları destekleme ve bu süreçte karşılaşılan sorunlar ile bunların çözümlerini ele almak üzere, bölge ülkelerini bir araya getirmeyi planladığı bildirildi.

BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesini öven Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi'ne teşekkür ederek, bu konudaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bakan Fahrettin Koca, Avrupa'da Kovid-19 verilerinin raporlanmasının uyumlu hale getirilmesine ilişkin DSÖ Avrupa Bölge Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin salgını önleme stratejisinin takdirle karşılandığının belirtilmesi üzerine Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"DSÖ bugün Avrupa Bölgesinde Kovid-19 veri raporlamasını uyumlu hale getirmek için yayınladığı basın bildirisi ile virüsün yayılmasını önleme stratejimizi takdir etti. Türkiye bu konuda da deneyimini paylaşmaya hazır. Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'ye teşekkürler."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    Dsö uyarıyorda verileri düzgün verin diye ama bu haberde vatandaşın anlaması güç olsun diye süslü kelimeler ile gizlenmiş
    Cevapla
  • Bilinçli 3 yıl önce Şikayet Et
    O rapordan Türkiye nin sonuçları sakladığı yazıyor iyi çeviri yapılmalı ingilizce bilen birisi gerekiyor sanırım bakanlikta
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    DİKKAT... Ülkemiz sağlık sektöründe Abd ve AB den çok daha iyi konuma geldikçe KUMPAS lar kuruluyor.. DSÖ nün ülkemizde şube açması, bu övgüleri dizmesi bana KUMPAS gibi geliyor..NASIL MI.. ŞÖYLE.. Nasıl ki, UEFA futbolumuza ihtilal yapıp yönetici ve teknik sorumlular ile futbolda çöküş başladıysa.. NATO 15 temmuz
    Cevapla
  • ANCAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma! En son haber kaynaklarında; Bugün bile tam tersi görüş , tespit hâttâ 14 günlük yeni karantina uygulama kararları mevcut. Bu kadar sıkı atmamak lâzım.
    Cevapla
  • Vatanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Inanin ki Avrupada biz hic boyle haber duymuyoruz. Turkiyem duyarlin olun saglik bakanini dinleyin maske zorunlu hem sizin saglik hem baskasinin Sagligi ICIN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR