Köln’de terör alarmı, trende bomba bulundu

Almanya’nın Köln kentinde trende bir paketin içerisinde bomba bulunması üzerine terör alarmı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2020 17:55 GÜNCELLEME 03.10.2020 17:55 DÜNYA
Köln’de terör alarmı, trende bomba bulundu
Köln’de terör alarmı, trende bomba bulundu

Almanya’nın Köln kentinde bugün Köln-Deutzerfeld seferini yapan banliyö treninde temizlik yapan görevliler vagonların birinde sahipsiz bir paket buldu. Görevliler, olayın ardından şüpheli paketi polise bildirdi. Federal polis ve arama köpekleri hemen olay yerine gelerek, şüpheli paketi incelemeye aldı. Özel kuvvetler tarafından röntgenle taranan pakette patlayıcı olduğu tespit edildi. Paket bomba imha ekipleri tarafında kontrollü şekilde patlatıldı.



Polis tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, paketin içinde patlama düzeneği, fitil, havai fişek, barut, mermi, çivi ve vida bulunduğu aktarıldı. Yetkililer, paketin patlaması halinde kompartımanda bulunan çok sayıda yolcuyu öldürebileceğini ve ciddi şekilde yaralayabileceğini açıkladı.

Eyalet Kriminal Polisi, olayı terör saldırısına hazırlık olarak nitelendirerek, olay yerinde bulunan ve seferden çekilen 27 vagonun arandığını ifade etti. Yetkililer, dün Gummersbach kentinden Köln'e yolculuk eden ve şüpheli bir şey gören herkesin polise haber vermesini istedi. Saldırganların, Almanya’nın birleşme günü olan 3 Ekim’de eylem yapmak istendiği ihtimali üzerinde duruluyor.

 

YORUMLAR 4
  • İnce siyaset 3 yıl önce Şikayet Et
    İyiki bomba bulunmuş Allah göstermesin bir sürü günahsız insan hayatını kayıp edecekti . Irkçı partilerin bir kışkırtması ve oy toplama senaryosu olabilir ve yabancılara yüklenilirdi bu olay .
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    beslediğiniz fetöcüler ve PKK itleri elinizde patlar inşallah
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olun inşallah beslediğiniz yılan bir gün sizi böyle sokar işte
    Cevapla
  • Tren yolu iscisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada hep bir seyler olun lakin devlet icisleri izin vermez inanin hep gizli sakli . Operasyonlar hep gece yarisi yapilir. Halkin ruhu bile duymaz 25 senedir kölnde yasiyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR