Mısır'da İhvan'a zulüm devam ediyor: 2 idam daha!

Mısır'da Ağustos 2013'te İskenderiye kentindeki darbe karşıtı gösterilerde tutuklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 2 kişi idam edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2020 21:14 GÜNCELLEME 03.10.2020 21:17 DÜNYA
Mısır'da İhvan'a zulüm devam ediyor: 2 idam daha!
Mısır'da İhvan'a zulüm devam ediyor: 2 idam daha!

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan insan hakları ihlalleriyle ilgilenen "Biz Kaydediyoruz" isimli sivil toplum örgütünden yapılan açıklamada, Mısır'daki Tora Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yasir el-Ebasiri (49) ile Yasir Şukr'un (45) idam edildiği bildirildi.

 

Açıklamada, kamuoyunda "İskenderiye Kütüphanesi" olarak bilinen davada yargılanan Ebasiri ile Şukr hakkında daha önce verilen idam cezasının infaz edildiği belirtildi.
Mısırlı hukukçu ve gazeteci Heysem Ebu Halil de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ebasiri ile Şukr'un Tora'da idam edildiği bilgisini paylaştı. 

Yurt dışında yayın yapan Mısırlı medya organlarında da idam haberine yer verildi ve mahkumların İhvan üyesi oldukları aktarıldı.

 

Konuyla ilgili Mısır makamlarından açıklama yapılmadı.

Mısır'da Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından darbe karşıtı gösterilerin merkezi olan Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te yapılan kanlı müdahaleleri protesto için pek çok kentte gösteriler düzenlenmişti.

İskenderiye kentinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2'si güvenlik güçlerinden 15 kişi hayatını kaybetmiş, çoğunluğu İhvan mensubu darbe karşıtı çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

Daha sonra olayla ilgili görülen davada 2015'te 2 kişiye idam, 68 kişiye hapis cezası verilmişti. 2 kişi hakkındaki idam cezası Mayıs 2017'de onanmıştı. 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin ordusu bu kadar kendi halkına zulüm eder. Mısırın en büyük sorunu vatanına ihanet eden ordusudur. Ordu ekonominin tamamina yakın derecede sahip. Bu nedenle yönetime istediğini sekilde müdahale ediyor. Abd ordu eliyle Mısırı perişan ediyor.
    Cevapla
  • özkonyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti düşmanları da iktidara gelirsek aynısını yapacağımızın veya yapmayacağımızın garantisini veremeyiz diyor
    Cevapla
  • ISLÂM 3 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM tez zamanda mısırda ki zalimlerin belâlarını versin .
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    allah belani versin kafir sisi insallah senin ve ekibinin sonu o masum kardeslerimizden beter olur
    Cevapla
  • Basri Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi ve içimizdeki destekçileri Allah sizi kahretsin her iki cihanda da yakanız bir araya gelmesin. İnşallah sizde sevdiklerinizle imtihan olursunuz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR