Övgüler dizdi: Fransızları Libya'dan kovarken Erdoğan'ın yanındayım...

Lübnan'daki Şii alimlerden ve Hizbullah örgütünün ilk genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'ın yanında durarak takındığı tavrı övdü. Tufeyli, 'Evet, Fransızları Libya'dan kovarken Erdoğan'ın yanındaydım. Azerbaycan konusunda da Erdoğan'ın yanındayım. Bu yaptığı nedeniyle de onu tebrik ediyorum. Hepimizin böyle davranması gerek.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2020 17:10 GÜNCELLEME 04.10.2020 17:10 DÜNYA
Övgüler dizdi: Fransızları Libya'dan kovarken Erdoğan'ın yanındayım...
Övgüler dizdi: Fransızları Libya'dan kovarken Erdoğan'ın yanındayım...

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini, Türkiye'nin de topraklarını geri alması için Azerbaycan'a destek verdiğini belirten Tufeyli, "Bugün İran'ın arabuluculuktan, Rusya'nın da diyalogdan yana olduğunu söylediğini işitiyoruz. Aynı şekilde Fransa da arabuluculuktan yana olduğunu söylüyor. Bu çok çirkin. Çünkü Ermenistan işgalci bir ülke." ifadelerini kullandı.

 

 

Tufeyli işgal altındaki toprakların kurtarılması gerektiğini söyledi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, 27 Eylül sabah saatlerinde, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. 

 

 

"FRANSIZLARI KOVARKEN DE AZERBAYCAN KONUSUNDA DA ERDOĞAN'IN YANINDAYIM"

Tufeyli sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladığı görüntüde, "Evet, Fransızları Libya'dan kovarken Erdoğan'ın yanındaydım. Azerbaycan konusunda da Erdoğan'ın yanındayım. Bu yaptığı nedeniyle de onu tebrik ediyorum. Hepimizin böyle davranması gerek." dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu zat hizbullah lideri deyil...hizbullahdan ihrac edilin bir sahsidi...ve lubnanda bunu israil ve suud ajani taniyilar..ve fakat turk medyasi ve alarbiyaya reportaj verir ve buda manadardi
    Cevapla
  • Semih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı ve uzun ömürler versin.İslam aleminde doğru konuşanı çok yaşatmazlar...
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    İran rejimi Çok yakın tarihte bu adamı suikast ile öldürür.DEMEDİ Demeyin
    Cevapla
  • garip 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim allah islah etsin iran devletini
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorum yapan bilirkişiler adamın Şii olmasına ne kadar kafayı takmışlar be. Şii olduğu halde Türkiyeyi desteklediğini takdir edeceklerine... Siyaset bilmezlik böyle bir şey işte.
    Cevapla
  • Bana mı öyle geldi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bizim ünlü tarihçi Ortaylı'ya ne çok benziyor
    Cevapla
  • dedeoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı O nun sarıklı hali gibi . İlk gördüğümde bende aynı şeyi düşündüm hatta yazacaktım. Ama sen daha önce davranmışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR