Biden, Türkiye ile uğraşmaktan vazgeçmiyor! İki skandal çağrı...

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, Trump yönetimine Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye çevirme kararını tersine döndürmesi için 'baskı' yapması çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2020 18:31 GÜNCELLEME 07.10.2020 21:59 DÜNYA
Biden, Türkiye ile uğraşmaktan vazgeçmiyor! İki skandal çağrı...
Biden, Türkiye ile uğraşmaktan vazgeçmiyor! İki skandal çağrı...

Joe Biden yaptığı yazılı açıklamayla NATO'nun Yunanistan ve Türkiye arasında tansiyonu düşürme ve askeri gerilimi azaltma mekanizması kurulması çabalarını desteklediğini ve diplomatik görüşmelerin başlamasının doğru bir adım olduğunu ifade etti.

 

 

"TÜRKİYE'YE BASKI UYGULAMALI"

Biden, "Trump yönetimi, başarılı bir diplomasi ortamının yaratılması için güç kullanma gibi tehditler de dahil olmak üzere Türkiye'ye bölgede Yunanistan'a karşı provokatif eylemlerden kaçınması için baskı uygulamalı" dedi.

 

 

BIDEN'DAN ERDOĞAN'A AYASOFYA ÇAĞRISI

Reuters'ta yer alan habere göre Biden ayrıca "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da Ayasofya'yı camiye çevirme kararını geri almaya ve Ortodokslar da dahil olmak üzere herkesin eşit erişime sahip olmasını sağlayarak müze statüsüne döndürmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 363 TÜMÜ
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav allahaşkına ne pis siyaset askalani şeylersiniz yumuşak karın buldular.var başınıza bir çıkacak ta sebep bizi göstermek istiyorsunuz.acik açık belli çinden tırsıyorsunuz çin abd ye birşey yaparsa bizi sürekli tahrik edip hazırda lafla size saldırmamıştı bekliyorsunuz çin size bisey yaparsa size turkiyeyi el altından cinle beraber çalışıyor fiskosu yaygarasiyla suçlayıp dolayısıyla türklerde yok öyle birşey ispatlaması temasıyla abd ye yakın olmaya çalışacak.ve bunu çine hissettirerek sanki türler abd nin yanında çine tavır aktör görüntüsü çıkarmak. Hep abd dalavere brav yeminle tam bir kan bitisiniz
    Cevapla
  • Mustafa takutay 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler havladı diye kurtlar korkmaz
    Cevapla
  • Daima muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Cami minareleri bunları ne kadar rahatsız ediyor
    Cevapla
  • Kastamonulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bay Bidon , yanlış ülkeyle uğraşıyorsun bak aklını başına devşir, sen önce ülkende zencileri ayırmamayla ilgilen , önce zencilere insan muamelesi yapın, yok siyah yok beyaz , o zenciler size ne yapsa az....covitli zenci hastalarınızı ölüme terk etmediniz mi,insanlık suçu değil de ne ?
    Cevapla
  • Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    hey co baydın ya boş boş konusuyon oyları alınca gelir el öpersin Türkiyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR