Katar'ın ardından Arap Birliği'ne bir darbe de Libya'dan

Filistin, Komorlar, Katar, Lübnan ve Kuveyt'in ardından Libya, Arap Birliği dönem başkanlığını da reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 09:54 GÜNCELLEME 07.10.2020 09:54 DÜNYA
Katar'ın ardından Arap Birliği'ne bir darbe de Libya'dan
Katar'ın ardından Arap Birliği'ne bir darbe de Libya'dan

Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Sözcüsü Muhammed El Kıblavi yaptığı açıklamada, Libya'nın Arap Birliği dönem başkanlığı görevini yapmayacağını ve bunu daha iyi koşullarda yapmayı dört gözle beklediğini duyurdu. El Kıblavi, Libya'nın birliğin iç sistemine göre başkanlık hakkında vazgeçmeyeceğini vurguladı.

 

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, 22 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında, Arap Birliği Genel Sekreterliğinin Arap Barış Girişimine aykırı olarak İsrail ile normalleşen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn’e destek vermesi nedeniyle birliğin dönem başkanlığını bıraktığını duyurmuştu. Filistin'in Arap Birliği dönem başkanlığından çekildiğini duyurmasının ardından Komorlar, Katar, Lübnan ve Kuveyt Arap Birliği dönem başkanlığını reddetmişti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    arap olmadığım için bilemiyorum faydasını zararını.. Türkiye bence çıkmalı bu tirlikten. müslümanları gerçekten sovunucak bşr birlik kurulmalı kesinlikle Suud. bae. mosor olmamalı bı gurupta.
    Cevapla
  • AKP/MHP 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyada Arab birligi denen birsey yoktur. sade batinin kontrollü elinde bulundurmak istedigidir. dünyada hicbir funksionu yoktur Arab ülkelerinin ve birliginin. satiliklar .
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Arab birliğimi Harab birliğimi.
    Cevapla
  • a. koç 3 yıl önce Şikayet Et
    arap birliği degil İslam Birliği çatısı altinda toplanin o araplarin kaçı gelecek
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Müslüman ülkeler Arap birliğinden çıkmalı çünkü Arap birliği Ingilizlerin teşkilatı. Inglizlerden Müslümanlara asla fayda gelmez bilesiniz. Ingilizler Müslümanların param parça olmasına sebep olmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR