Hatay'daki Ermeni köyünden 'Türkiye savaşı durdursun' çağrısı

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Türkiye’nin tek Ermeni köyü Vakıflı Muhtarı Berç Kartun, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki savaşı Türkiye'nin durdurabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2020 23:13 GÜNCELLEME 08.10.2020 23:13 DÜNYA
Hatay'daki Ermeni köyünden 'Türkiye savaşı durdursun' çağrısı
Hatay'daki Ermeni köyünden 'Türkiye savaşı durdursun' çağrısı

Berç Kartun, savaşın hiçbir zaman herhangi bir millete iyi gelmediğini ifade ederek, "Savaşta olan gençlere yazık oluyor. Çünkü her biri gencecik çocuklar. Bu durumun böyle olması tabii ki baronların, silah tüccarlarının işine geliyor. Durumun bu şekilde olması en çok askerleri, gencecik insanları, halkı etkiliyor. Bir an önce bu savaşın bitmesini ve büyük devletlerin başta Türkiye olmak üzere ağırlığını koyup bu savaşı bitirip Azerbaycan-Ermenistan'daki insanları rahatlamalarını istiyoruz" dedi.

 

''BU İŞ MASADA ÇÖZÜLSÜN''

30 yıl önce Ermenistan-Azerbaycan halkının beraber yaşadıklarını ve o zamanlar birbirleriyle kız alıp verdiklerini, evlilikler yaşandığını anlatan Kartun, "O zamanki iyi niyet, dostluk nerede kaldı. İnsanlar bazen düşünüyor ve diyorlar ne oldu da bu hale geldi. Tabii ki dostluk, barış, kardeşlik büyük silah baronlarının işine gelmiyor. Bu yüzden birbirlerini kışkırtıp gencecik çocukların canına kıyıyorlar. Durumun bu şekilde olmasına halkımızla beraber köy muhtarı olarak da üzülüyoruz. Türkiye’nin savaşa el atması iki taraf için iyi olur. Hiçbir taraftan ayrım yapmadan gelin oturun bu iş masada çözülsün. Bizim istediğimiz bu, inşallah bir an önce savaş biter de hepimiz rahatlarız" diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere takip etmeli yangini onlar çıkartiyor
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yangınıda ermeni asıllı kisiler cıkartma ihtimali yuksek o yuzden dikkatli olalim
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet yolumuz samandağa gardaslar
    Cevapla
  • iskender1a* 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeni başkan birtek kelimeyle ermenilerin dünyada Türklere attığı iftiralara ve karabağın haksız işkaline değinmedi neden ? Şu fıransız yahudisi macron ve yunan köpeklerinin kışkırtması bu savaşı başlattı ve Türkiyeye yönelik abluka girimiydi, birde rusların yardımıyla rus askerkerinin yanında beraber hocaklıda soykırım yapanlarada değinmedi !siz ermeniler kin nefret dolu devamlı saldırın biz Türkler bütün katliamları yok sayıp sizi mağlubiyetten kurtaralım öylemi ! geri zekalı katiller,dikkatli ve adil olun.
    Cevapla
  • Famil 3 yıl önce Şikayet Et
    Çox doğru Ermeniler tarihen bize hep düşmanlar asla bir Ermeniye biz kız vermeyiz amma onlar hep kurnaz oldular çirkin planlar yapdlar ve hayata keçirtdilər klz verdilər bağlılığ yapdlar Allah bela versin
    Cevapla
  • Resul 3 yıl önce Şikayet Et
    SEN BANA SUNU SOYLE Muhtar Berç Kartun efendi KARABAGI ERMENI DESPOTU VE YANDASLARI LOBISI BURALARI ISKAL ETTIKLERI ZAMAN OLDURDUKLERI VATANDASLARIMIZI HOCALI KATLIYAMI ICINDE BUNU SOYLIYE BILDINMI ERKEK GIBI CEVAP VER .ERMENI KASABI COCUKLARA ISKENCE EETINDE AZERI COCUJLAR A O ZULMU YAPTIGINDA BUNLARI ONLARA SOYKEDINMI O ERMENI KASABI DAHA SONRA MILKET VEKILI OKDU VE INTERNETTE BUNLARI ITIRAF ETTI BEN OKUDUM CUCUGA NASIL ISKENCE ETTIGINI ANLATIYOR SENDE VICDAN VARSA ACAR OKUR OYKE KONUSURSUN .HATAYDASIN BIR MUHTARSIN.OYLEMI... ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR