Taliban: Umarız seçimleri Trump kazanır

ABD ile Taliban arasında müzakereler devam ederken Amerikan CBS kanalına telefonla bir mülakat veren Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kazanmasını istediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2020 23:38 GÜNCELLEME 10.10.2020 23:46 DÜNYA
Taliban: Umarız seçimleri Trump kazanır
Taliban: Umarız seçimleri Trump kazanır

Taliban Sözcüsü Mücahit, Trump'ı kastederek, 'Umuyoruz o, seçimleri kazanır ve Afganistan'daki Amerikan askeri varlığını sona erdirir.' dedi.

Mücahit, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin, "Umuyoruz o (Trump) seçimleri kazanır ve Afganistan'daki Amerikan askeri varlığını sona erdirir." yorumunu yaptı.

ABD, terörist diye hapishaneye tıktığı adamla masaya oturdu, el pençe durdu

 

 

CBS News'e konuşan bir başka Taliban yetkilisi de "Trump'ın Kovid-19 olduğunu duyduğumuzda onun sağlığı için endişe ettik, ancak şu anda iyiye gidiyor gibi gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trump'ın seçim kampanya direktörü Tim Murtaugh ise Taliban'ın desteğini reddettiklerini ve Trump'ın Amerikan çıkarlarını her durumda koruyacağını kaydetti.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp hastanede tedavi gördükten sonra pazartesi günü Beyaz Saray'a dönen Trump, önceki gün Twitter hesabından Afganistan'daki son duruma ilişkin bir açıklama yapmıştı.

ABD Başkanı, "Afganistan'da görevine devam eden az sayıdaki cesur askerlerimiz Noel'e kadar evlerinde olmalı." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray'da 10 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında Trump, "Kısa süre içinde Afganistan'daki asker sayımızı 4 bine indireceğiz. Aynı şekilde Irak'taki asker sayımızı da kısa sürede 2 bine indireceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • hakdin islam 3 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler katil zalimler
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist diye bir şey yok, onu oraya gönderen, besleyen ülkeler vardır.
    Cevapla
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    ay ne düşünceli terörist miş onlar?Trump'ın üstüne toz konsa endişe ediyorlar.. :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR