Azerbaycan'dan kritik ateşkes görüşmesi!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecini yürüten Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarıyla Ermenistan'ın ateşkes ihlallerini görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2020 21:00 GÜNCELLEME 11.10.2020 21:00 DÜNYA
Azerbaycan'dan kritik ateşkes görüşmesi!
Azerbaycan'dan kritik ateşkes görüşmesi!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bayramov'un AGİT Minsk Grubu eş başkanları Rus İgor Popov, Fransız Stephane Visconti ve ABD'li Andrew Schofer'le telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği bildirildi.

 

Açıklamaya göre Bayramov görüşmelerde, ateşkes ilanından sonra Ermenistan'ın alenen ihlaller gerçekleştirdiğini ve sivil yerleşim birimlerine saldırdığını anlattı. 

Ermenistan ordusunun kaybettiği bölgeleri yeniden işgal etmek için gerçekleştirdiği saldırılar ve Gence'ye füze atılması konusunda eş başkanları bilgilendiren Bayramov, bölgedeki durumun tüm sorumluluğunun Erivan yönetimine ait olduğunu belirtti.

 

Durumla ilgili endişelerini dile getiren eş başkanlar ise ateşkese uyulması gerektiği ve sorunun çözülmesi için siyasi diyaloğa ihtiyaç olduğu yönünde görüş bildirdi. 

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi ölmüş, 34 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Azeri kardeşlerim siz şakamısınız...
    Cevapla
  • İpraam 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne ateş kesi yürü git nereye gidiyorsan oraya kadar ilerle durman hata Azeri kardeşim eğer onlar olsa durmazdı ne ateşkes nede bişey dinlemezdiler seni yok edene bir daha parmağını dahi kıpırdatamayana kadar canını çıkarırdı bu kefereler sizde aman vermeden ilerleyin
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibi :))
    Cevapla
  • cahil 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycana büyük tehdit gelmiş olmalı mecburen ateşkesi kabul etmek ve saldırıya rağmen devam ettirmek zorunda kalmış, yönetimin işi zor görünüyor.
    Cevapla
  • tek parmak 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeniye firsat verdiler bu zaman icin de silah gelecek dusunme plan yapma savac da asla firsat verilmez hele rusya var ise akilli olmak gerek o sana fuze atacak ayni bizim liderler gibi sivil yasak su bu diye masal anlat iyi de bu masali kim dinler kim uyar sanki dunya bilmiyor mu nerde ise ermeni ile alakali hic haber yok amma azeri almis olsa idi ilk haber olur idi kisaca o fuze ile vurur ise sen oturup kuru tepki vermesin ne var ise yok edersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR