Türkiye'nin hamlesi sonrası Almanya ve Fransa'dan küstah çıkış!

Ankara'nın Oruç Reis gemisinin Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetleri yürüteceğini duyuran yeni bir NAVTEX ilan etmesinin ertesi günü, durumdan rahatsız olan Berlin ve Paris'ten konuyla ilgili skandal açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2020 18:48 GÜNCELLEME 12.10.2020 18:48 DÜNYA
Türkiye'nin hamlesi sonrası Almanya ve Fransa'dan küstah çıkış!
Türkiye'nin hamlesi sonrası Almanya ve Fransa'dan küstah çıkış!

Reuters'e konuşan Alman hükümeti sözcüsü, "Türkiye açısından tartışmalı bölgede tekrar aramalara başlamak akılsızca bir hareket olur" dedi.  

 

 

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Muhll de "Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmesini ve yeni provokasyonlardan kaçınıp somut iyi niyet kanıtları göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Yunan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in bugün AB Konseyi Başkanı Charles Michel'le yapacağı telefon görüşmesinde Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisini tekrar Doğu Akdeniz'e göndermesini ele alacağı belirtildi. 

 

 

Öncesinde Yunan Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin yeni NAVTEX ilanına 'bölgede barış ve güvenliğe doğrudan tehdit oluşturan büyük tırmandırma' tepkisini gösterirken, Hükümet Sözcüsü Stelyos Petsas "Türkiye, güvenilirlikten yoksun olduğunu kanıtladı" dedi. 

AB liderleri son zirvede Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de enerji kaynakları arama faaliyetlerini durdurmaması halinde yeni yaptırımlarla karşılaşacağına dair uyarmıştı. Sırada 15-16 Ekim'deki AB zirvesi var.

YORUMLAR 173 TÜMÜ
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşşeklere altın semer tak,eşşekler yine aynı eşşek.tıpkı haçlılar gibi.
    Cevapla
  • izleyici almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ahlaksiz siyatcisi ve halki sikiyorysa gelinde durdurun
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan ordan hödükler. ab ülkelerinin akdenizde hiç bir söz hakkı yoktur. biz kıbrıs rum devletini tanımıyoruz. dolayısıyla akdenizde ab yi de yayılmacı politikalarını da reddediyoruz. işinize bakın.
    Cevapla
  • Hasan Emeksiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hadsizlere haddini bildirin bize ait olan karasularinin neyi tartismali bolge oluyormus .
    Cevapla
  • iso 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw bunlara ne oluyorsa akdeniz nireee fransa ve almanya niree sizene lenn sizene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR