Mustafa Akıncı'nın tepki çeken sözleri sonrası Rumların gizli Kıbrıs haritası ortaya çıktı

KKTC bu pazar Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Adaylardan biri olan Mustafa Akıncı'nın tekrar gündem olan "Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" sözleri, 2014 yılında yayınlanan "bölünmüş" Kıbrıs haritasını ve KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın günler önce attığı manidar harita tweetini akıllara getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 05:50 GÜNCELLEME 14.10.2020 05:50 DÜNYA
Mustafa Akıncı'nın tepki çeken sözleri sonrası Rumların gizli Kıbrıs haritası ortaya çıktı
Mustafa Akıncı'nın tepki çeken sözleri sonrası Rumların gizli Kıbrıs haritası ortaya çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hafta sonu yapılan seçimlerde 11 aday yarışmıştı. Yüzde 5 civarında bir katılımın sonucunda Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı ilk iki sırada sandıktan çıkarak, ikinci tura kalmıştı. Bu pazar sandıklar tekrar kurulacak ve yüzde 50'yi geçen aday Cumhurbaşkanı olacak.

 

BÖLÜNMÜŞ HARİTA TEKRAR GÜNDEME GELDİ

On yıllardır Kıbrıs sorunu çözüm beklerken, büyük umutların bağlandığı Annan Planı başarısızlığa uğramıştı. O dönem, Cenevre'de tarafların "büyük bir gizlilik içinde" BM yetkililerine verdikleri haritalar çelik kasalara kilitlenmişti. Rumlar, "Hayır" dedikleri Annan Planı'ndaki haritanın bir benzerini, kendi haritaları olarak BM yetkililerine sunmuştu. Haber7 yazarı ve Kıbrıs konusunda uzman isim Prof. Dr. Ata Atun, 11 Kasım 2014'de Rumların aklındaki planı haritalaştırarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Harita incelendiğinde, Rum tarafının Türkleri azınlık durumuna düşürmeyi, Rum toplumu içinde eritmeyi ve KKTC'yi tamamen yok etmeyi hedeflediği görülüyor.

 

AKINCI: ÇÖZÜM İÇİN RUMLARA TOPRAK VERMELİYİZ

Mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Maraş'ın açılması kararını seçim için atılmış bir adım olarak gördüğünü belirterek, "Demokrasi için yüz karası bir karardır" demişti. Bu sözler büyük tepki çekerken, Akıncı'nın daha önce söylediği bir söz gündeme gelmişti. 2017 yılında verdiği röportajda Akıncı, "Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

KUDRET ÖZERSAY: AKINCI'NIN NASIL BİR HARİTA VERDİĞİNİ GÖRMEDİM

Mustafa Akıncı'nın bir sivil toplum örgütünün düzenlediği panele katılmadığı için mağduriyet yaratmasını eleştiren KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı manidar açıklamada, "Ben bu ülkenin Dışişleri Bakanı olarak Sn. Akıncı'nın müzakereler sırasında verdiği haritayı görmedim. Ülkemiz için asıl mağduriyet burada yaratılmıştır. Konuşulması gereken bir mağduriyet varsa budur" diyerek harita mevzusunu gündeme getirdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 110 TÜMÜ
  • NADİM ÇALIŞKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ''Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" ifadelerini kullanan birisi yüzde 48 oy aldı hadi hayırlı olsun
    Cevapla
  • i.çengel 3 yıl önce Şikayet Et
    niye düşman arıyoruzki düşman ve hain belli eokacı rum sever mustafa akıncı elinden gelse kıbrısı rumlara bağışlıyacak rumlar bu densize plaket verşp fahri vatandaş yapmazsa şaşarım
    Cevapla
  • Ulkucu genclik 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok merakliysan sen git AKINCI rum tarafina hadi by by sana
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    akıncı derhal adını değiştirmeli! icraatları kişiliğini inkar ediyor sanki...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki 1974’ten kalma haritada kıbrısın tamamı bizim görünüyor ona göre...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR