Kırgızistan Cumhurbaşkanı istifa etti

Kırgızistan'da seçim sonuçlarının ardından yaşanan geniş çaplı gösterilerin sonucunda, Merkez Seçim Komisyonu seçim sonuçlarının iptal edildiğini duyurmuştu. Bugün ise, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov görevinden istifa etti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2020 11:05 GÜNCELLEME 15.10.2020 11:37 DÜNYA
Kırgızistan Cumhurbaşkanı istifa etti
Kırgızistan Cumhurbaşkanı istifa etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov görevinden istifa etti. Açıklama yapan Ceenbekov, "İktidara yapışmıyorum. Kan döken ve kendi vatandaşlarına ateş eden bir cumhurbaşkanı olarak Kırgızistan tarihinde kalmak istemiyorum. Bu nedenle istifa etmeye karar verdim" dedi.

 

SEÇİM SONRASI ÜLKE KARIŞMIŞTI

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan parlamento seçimi sonuçlarının iptalini talep eden muhalefet partilerinin taraftarlarının 5 Ekim'de düzenlediği gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından cumhurbaşkanlığı ve parlamento binası işgal ve talan edilmişti.

SEÇİMLER İPTAL EDİLMİŞTİ

Kırgızistan'da seçim sonuçlarının ardından yaşanan geniş çaplı gösterilerin sonucunda, Merkez Seçim Komisyonu seçim sonuçlarının iptal edildiğini duyurmuştu.

ESKİ CUMHURBAŞKANI KAÇIRILMIŞTI

Protestolarda, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev de destekçileri tarafından cezaevinden çıkarılarak kaçırılmıştı. Ancak Atambayev, daha sonra tekrar güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı.

 
KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hedef Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Türki ülkeleri işgal etmiş durumda, Rusların istediği gibi yönetim sergilemeyen, yani Rusçayı zorunlu kılmayan, Cami açıp İslamiyetin yayılmasına izin veren herkes Türki ülkelerde ortadan kaldırılıyor.. Türki ülkeler Rus yozlaşmasından acil kurtarılmalı, ilk iş Rusça yasaklanmalı..
    Cevapla
  • Tansu gemici 3 yıl önce Şikayet Et
    Kirgizlar kendini ustun goren TÜRK olarak bile görmeyen, ruslasmis bir millet ve devlet. TURAN, gorusu bu millette yok, kanlarimiz ayni ama biz kirgiz iz diyorlar. Asimile olmuslar malesef
    Cevapla
  • Dertli ülkücü 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan inançlarını kimliklerini en iyi koruyan Kirgizlar olmuştur Azerbeycan belki kimliğini korumuştur ama iinanclarini koruyamadiklarini yaşam sekilleriye görüyoruz yine Türkmenistan kazakistanli soydaslarimizi inançlarını koruyamadilar
    Cevapla
  • Maraşlı Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakın zamanda pensilvanyaki kardinal ölecek hissi var.ben söyledim sizde okudunuz. Yılanın başı ölecek. bize verdiği zararı tüm dünya veremedi. Hala da veriyo. Ama pis can cekisecek yakında görürsünüz. Allah Hasib'tir Kahhar'dir.
    Cevapla
  • Turan aşığı 3 yıl önce Şikayet Et
    Turan sesleri rahatsız ediyor
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    boşverin fetöcüler amerikaya bağlasın, rusya bu ne hal desin indirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR