BM'den kritik açıklama: 125 bin kişiyi tehdit eden askeri hareketlilik

Birleşmiş Milletler (BM) insani yardım kuruluşu yetkilileri, Libya’nın kıyı kenti Sirte civarında artan askeri hareketliliğin 125 bin kişiyi tehdit ettiğini ve bu hareketliliğin insani bir felaketle sonuçlanacağı korkusuna neden olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2020 18:16 GÜNCELLEME 15.10.2020 18:17 DÜNYA
BM'den kritik açıklama: 125 bin kişiyi tehdit eden askeri hareketlilik
BM'den kritik açıklama: 125 bin kişiyi tehdit eden askeri hareketlilik

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) çarşamba günü yaptığı açıklamada, birlikte çalıştıkları insani yardım kuruluşlarının, Sirte civarındaki gerilim ve hareketliliğin askeri operasyonlara yol açabileceğinden dolayı hassas durumdan endişe duyduğunu aktardı.

 

 

İnsani yardım kuruluşları Libya genelinde yerlerinden edilmiş yaklaşık 75 bin kişiye, çatışmalardan zarar görmüş, savunmasız, bazıları evlerine geri dönmüş yaklaşık 128 bin Libyalı’ya, 66 bin göçmen ve mülteciye ulaştı. Bu rakamlar, hedeflenen rakamların üçte ikisini oluşturuyor.     

OCHA, Salı günü itibarıyla 44 bin 985 vaka ve 656 ölümle birlikte ülke genelinde katlanarak artan Kovid-19 vaka sayısının durumu daha da karmaşık hale getirdiğini açıkladı.   

 

 

OCHA, kaynak yetersizliği yüzünden kapanan sağlık tesisleri, Kovid-19’a yakalanan sağlık personeli, yakıt kıtlığı ve elektrik kesintileri nedeniyle sağlık hizmetlerinin belirgin şekilde aksadığını belirtti.

Uluslararası alanda başkent kabul edilen Trablus’ta yapılan yeni bir anket, pandemiden önce faaliyet gösteren 92 ana sağlık kuruluşundan sadece 54’ünün hala çalışır durumda olduğunu gösterdi.

OCHA’ya göre, ülke genelinde Kovid-19 testi, takip ve tedavi kapasitesi son derece düşük seviyelerde ve daha çok Trablus ile Bingazi kentlerinde yoğunlaşmış durumda.

Güneydeki tek Kovid-19 test laboratuvarı, uzun elektrik kesintileri ve dizel yakıt kıtlığı nedeniyle 10 gündür kapalı bulunuyor.

KAYNAK : Çin Haber Ajansı
YORUMLAR 1
  • Wanted 3 yıl önce Şikayet Et
    ozman BM ne ise yararbende soruyorum her ulkeden yillarca milyonlarca dolar para alip kokteyl partisi viski partisi duzenleme yerimi BM sizin guvenirliginiz zaten bitti bos bos konusyorsunuz nokta kendinize bir ceki duzen verin dunya 5 ten buyuktur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR