Fransız medyasından alçak provokasyon: Türkler Ermeni mahallelere saldırdı

Fransız medyası Ermenistan propagandasına ve Türkiye'ye karşı algı operasyonuna devam ediyor. France 24 televizyonu, İstanbul'da Azerbaycan'a destek için düzenlenen konvoyu ''Türkler, Ermeni mahallesine baskın düzenledi'' şeklinde algı oluşturdu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2020 03:32 GÜNCELLEME 16.10.2020 03:32 DÜNYA
Fransız medyasından alçak provokasyon: Türkler Ermeni mahallelere saldırdı
Fransız medyasından alçak provokasyon: Türkler Ermeni mahallelere saldırdı

Son aylarda Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilimlerin ardından Türkiye'de farklı illerde vatandaşlar Azerbaycan'a destek için bayraklarıyla sokağa çıkmıştı. Bu durumu hazmedemeyen Fransız devlet kanalı France 24, 5 Ekim tarihinde çekildiği iddia edilen konvoy görüntülerini "Türkler, Ermeni mahallesine baskın düzenledi" başlığıyla duyurdu.

 

 

"TÜRKLER ERMENİ SOKAKLARINI ARAÇLARLA KAPATTI"

Son yıllarda yalan haberleriyle dünya gündemini meşgul eden batı medyası bir skandala daha imza attı. Vatandaşların Azerbaycan halkına ve ordusuna manevi destek vermek üzere düzenlediği konvoyu baskın olarak duyuran Fransız medyası, Türklerin Ermenilerin yaşadığı mahalleleri araçlarla kapattığı yalanına da haberde yer verdi.

 

 

"POLİS BU KONVOYU DERHAL DURDURMALIYDI"

Haberde, İstanbul merkezli bir gazetede çalışan bir gazetecinin yorumu da paylaşıldı. Polisin kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle bu konvoyları anında durdurması gerektiğini belirten gazeteci, yetkililerin bu saldırıları(sözde) umursamadığını ifade etti.

BU İLK PROVOKASYON DEĞİL

Bu France 24'ün ilk provokasyonu değil. Fransız devlet kanalı daha önce de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını yanlış çevirerek bir algı oyunu oluşturmaya çalışmıştı.

BÜYÜK SKANDAL! YALAN ÇEVİRİ İLE TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDILAR

France 24 kanalı Başkan Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmayı yayınlayarak, Erdoğan'ın "Çıkmaları gerekir ki burada bir çözüme ulaşılsın. İşte şimdi netice zamanı, Azeri kardeşlerimiz de kendi göbeklerini kesmenin adımını attı." sözlerini söylemesine rağmen alt yazıda "Türkiye bu adil olmayan, hukuksuz ve kanlı oyunu bozmak için elindeki gücü ve kuvveti kullanmaya kararlı. Diğer dünya güçlerine meydan okuma riskini alarak, Azeri kardeşlerimizin yanında duruyoruz" şeklinde çevirdi.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede Fransa gibi toplumların ayrı ayrı bir mahallesi yok. Herkes istediği yerde karışık vaziyette rahat rahat yaşıyor tasası başınıza Fransa.
    Cevapla
  • Boztepe 52 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tv kanallarinda veya gazeterlerde bunlari halkina uyguladigi sari yelek adi altinda zülümü tüm dünya görmezden geliyor. Bunlar kurdun olmadigi yerde horoz oluyor
    Cevapla
  • Ayazagali 3 yıl önce Şikayet Et
    Afrikayi uyandirmaya devam.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i SEN şahidsin SANA dava ediyoruz.
    Cevapla
  • Kırk4 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında böyle yapmak lazım ki iftiranın bir anlamı olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR