Ermenistan Gence'yi bu füzelerle vurdu!

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence kentine füze saldırısı düzenledi. 13 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan füzenin Rus yapımı SCUD füzesi olduğu ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2020 12:19 GÜNCELLEME 17.10.2020 13:54 DÜNYA
Ermenistan Gence'yi bu füzelerle vurdu!
Ermenistan Gence'yi bu füzelerle vurdu!

Rusya'da ateşke anlaşmasına rağmen hergün ihlallere bir yenisini ekleyen Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken 40'tan fazla sivil de yaralandı. Bölgede halen enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Azerbaycan, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen saldırının SCUD füzesi ile yapıldığını duyurdu, Rus yapımı  SCUD füzeleri 300 km menzile sahip ve nükleer, kimyasal ve konvansiyonel başlık taşıyabilirken,  füzelerin uzunluğu 11.25 metre olup, 88 cm genişliği bulunuyor. 

 

 

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Şevki 3 yıl önce Şikayet Et
    فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُٓوا اِلَى السَّلْمِۗ وَاَنْتُمُ الْاَعْلَوْنَۗ وَاللّٰهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ اَعْمَالَكُمْ ﴿٣٥﴾muhammed 35) Siz üstün durumda iken gevşeklik gösterip barış çağrısı yapmayın! Allah sizinledir, amellerinizin karşılığını asla eksiltmeyecektir.
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkesin sonucu bu...ateşkes diyenler sorumlu bundan ..düşmana eman verirsen düşman kalkıp seni vurur böyle
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    aslinda bu Ermenistanın başındaki kukla adam ermenistanin başına bela . ya sen biraz akıllı olsanda isgalden vazgecsen komşularınla iyi ilişkiler sürdürsen .batıya rusyaya el açmaktan vazgecsen derim.bula bula bu manyağı bulmuşlar. aynı şey Yunanistan içinde geçerli. birilerinin sabrını zorluyorlar.böyle liderler.ulkelerinin başına beladır. bence yunanistan ve Ermenistan başlarındaki bu manyaklardan kurtulmalı. yoksa hem yunanistan hem ermenistan yanar. reis defalarca uyardi.amerika dahi ya sen kiminle guresiyorsun dedigi halde bunlar hala dedigim gibi sabrı taşiriyorlar.
    Cevapla
  • Kamer holding 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların scud u varsa bizimde dronelerimiz var hemen bataryaları vuralım
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Birlikten güç doğar diye toplu poz veriyorlar ama derken POFF ve mutlu son.. Pesinyan makamında kalabilmek icin Gence yi vururak halkı teselliyie çalışıyor ve genç Ermeni nesil de maalesef psikolojik durtuyle bu askerî mağlubiyet i zafer zannediyor.. Ermeni kamoyu nün yaşlı sınıfı askerî sahadaki meselenin çok iyi farkında olduğundan bu büyük yenilgi karşısinda halkı ayaklandirma potansiyeli taşıyor..Vel hasıl pasinyan " siz emeklilik maşini hak etmiyorsunuz , kalkın bakiyim , hadi vatanı savunmaya!" deyip ihtiyarları samarladi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR