Mustafa Akıncı'dan Türkiye'ye bir iftira daha

Seçim kampanyasının ilk gününden beri Türkiye karşıtı söylemlerde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, işi iftiraya kadar vardırdı. Akıncı, Türkiye'nin kendisini "Aday olma" diyerek tehdit ettiğini söyledi. Akıncı'nın iftirası Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından "Tamamen gerçek dışı" denilerek yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2020 17:10 GÜNCELLEME 18.10.2020 17:10 DÜNYA
Mustafa Akıncı'dan Türkiye'ye bir iftira daha
Mustafa Akıncı'dan Türkiye'ye bir iftira daha

KKTC halkı yarın sandık başına gidecek. Halk 8. Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için bugün oy kullandı. Mustafa Akıncı, Türkiye’nin kendini "aday olma" diyerek tehdit ettiği iftirasını attı.

 

"Evet, bunu bile yaptılar" diyen Akıncı, "Derin ilişkiler içerisinde ve Türkiye’yi yöneten bağlı makamlar var biliyorsunuz. Özel Kalem Müdürüm aracılığıyla bana da aday olmazsam benim için, ailem için iyi olmayacağı iletildi. Türkiye Büyükelçisini bu konuda izah almak için davet ettim, lakin Ankara makamıma gelmemesi yönünde karar verdi" ifadelerini kullandı.

Akıncı'nın iftirası Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından "Tamamen gerçek dışı" denilerek yalanlandı.

 

Büyükelçilik'ten yapılan açıklamada, "Sayın Akıncı'nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • ilo 3 yıl önce Şikayet Et
    ama aday oldun.nasıl oluyor bu iş.
    Cevapla
  • BORSACI. 3 yıl önce Şikayet Et
    aday olma demekle sana iltifat edilmiş sen kayık degilsin git rum keiminde aday ol çünkü runlara toprak verelim diyen sendin babanmı kazandı o topragı o toprakta mehmetcik kanı vardır nasıl unutursun.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Plakası 82 olan ilimiz hangisidir? A)Kıbrıs B)KKTC C)Yavru vatan Süreniz 30 saniye
    Cevapla
  • uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Çay bardağında kaşık olma. Kaşığın işi şeker eriyene kadardır. Sonra kenara koyarlar.
    Cevapla
  • toto 3 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs rum yönetiminde bir sonraki seçimde aday olsun. şansı çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR