Türkiye mezunu Abdulkadir Muhammed Nur, Somali’de Adalet Bakanı oldu

Somali'de yeni kabine açıklanırken, üniversite eğitimini Türkiye'de tamamlayan Abdulkadir Muhammed Nur, yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 23:12 GÜNCELLEME 20.10.2020 00:52 DÜNYA
Türkiye mezunu Abdulkadir Muhammed Nur, Somali’de Adalet Bakanı oldu
Türkiye mezunu Abdulkadir Muhammed Nur, Somali’de Adalet Bakanı oldu

Somali Başbakanı Muhammed Hüseyin Roble'nin, uzun zamandır beklenen yeni kabinesini açıklandı.Abdulkadir Muhammed Nur,

 

BAKAN OLARAK ATANDI

Roble, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Abdulkadir Muhammed Nur'u Adalet Bakanı olarak atadı.

 

Bakanlar Kurulunun oluşturulmasında akademisyenlere, aydınlara ve toplumun ileri gelenlerine danışan Başbakan Roble, yeni kabinede gençlere ve kadınlara öncelik verdi.

Yeni kabinede Dışişleri ve Maliye bakanları yerini korurken; İçişleri, Savunma, Güvenlik, Bilgi, Eğitim, Petrol, Ticaret ve Bayındırlık İşleri bakanları değişti.

Başbakan Roble tarafından açıklanan yeni kabine, 27 bakan, 17 devlet bakanı ve 26 bakan yardımcısından oluşuyor.

NUR: TÜRKİYE ZOR ZAMANDA YANIMIZDA OLDU

Nur, Türkiye'nin Somali'ye koronavirüsle mücadelede yardımları sonrası yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a cevaben "Sayın sözcüm, dostluğumuz ve kardeşliğimiz Somali’de barışın ve huzurun en önemli  güvencelerinden biridir. Türkiye Somali'nin zor zamanlarında hep yanımızda oldu, şimdi ise bu zor zamanlarda Türkiye sadece Somali'nin değil bütün dünyanın yanında durarak gururumuz oldu" demişti.

BİZ BİZE YETERİZ KAMPANYASINA MAAŞINI BAĞIŞLAMIŞTI

Biz Bize Yeteriz kampanyasına bir aylık maaşını yatıran Nur sosyal medyada şu paylaşımı yapmıştı: Türkiye sadece Türkiye'ye değil, Türkiye bütün mazlumlara yeter. Türk halkı her zaman Somali halkının  kötü gün dostu oldu. Şimdi Türk halkının yanında olma zamanı. Bir Somalili olarak bende bu kampanyaya katılıyor ve bir (1) aylık maaşımı bağışlıyorum.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 4
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Sayı bakanım.. işte müslümanlık ve ümmet bilinci bu..
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi benim bilalı habeşin emaneti gardaşım almadan gelme evel Allah
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Turan ve İslam birliğini kurmamız için aynı şeyi tüm ülkelerde yapmalıyız. Müslüman ülkelerin başarılı öğrencilerine burs verip burada İslam birliğini aşılayıp ülkelerine yollamalıyız. Kendi ülkelerinde önemli yerlere geldiklerinde gerisi kendiliğinden gelecektir zaten.
    Cevapla
  • Yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetö okutmamıştır inşaAllah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR