Endonezya Devlet Başkanı: Koronavirüs aşısı helalse vurduracağız

Endonezya'nın Devlet Başkanı Joko Widodo,, halka yeni tip koronavirüs aşısı konusunda acele etmemelerini, aşının "helal olup olmadığından emin olmaları gerektiğini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 06:33 GÜNCELLEME 20.10.2020 08:26 DÜNYA
Endonezya Devlet Başkanı: Koronavirüs aşısı helalse vurduracağız
Endonezya Devlet Başkanı: Koronavirüs aşısı helalse vurduracağız

Dünyada yeni tip koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü ülkelerden biri olan Endonezya'da şimdiye dek 350 binden fazla Kovid-19 vakası tespit edildi ve virüs nedeniyle 12 bin kadar insan hayatını kaybetti.

 

Nüfusunun önemli bir kısmının İslam dinine mensup olduğu Endonezya'nın Devlet Başkanı Joko Widodo, yeni tip koronavirüs aşısına ilişkin tartışma yaratan bir açıklamada bulundu.

"HALK HELAL-HARAM KONUSUNDA BİLİÇLENDİRİLMELİ"

 

Channel News Asia'da (CNA) yer alan habere göre Widodo, yaptığı açıklamada aşı konusunda acele edilmemesi gerektiğini söyleyerek halkın aşıların "helal olup olmadığı" konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ülkedeki sağlık makamları, acil aşı yetkisinin kasım ayı gibi erken bir tarihte verilebileceği görüşünü paylaşmıştı.

"HELAL OLUP OLMADIĞINDAN EMİN OLMALIYIZ"

Widodo, basında kapalı bir toplantı öncesindeki açıklamasında "Bu aşı işi çok karmaşık olduğu için aceleye getirilmemesini istiyorum" dedi.

"İyi bir hazırlık yapıldığından emin olmak istiyorum" diye kaydeden Widodo, "Halkla iletişimde, özellikle helal-haram, fiyat-kalite ilişkisinde iyi bir oranı yakaladığımızdan emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

HELAL TARTIŞMALARI UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR

Endonezya, diğer anlaşmalara ek olarak, önümüzdeki yıl mart ayına kadar Çinli Sinovac'tan 50 milyon doz ve önümüzdeki nisana kadar İsveçli ilaç ve biyoloji şirketi AstraZeneca'dan 100 milyon doz aşı alacak.

Aşıların İslami kurallara uyup uymadığı konusundaki tartışmalar, Endonezya Ulema Konseyi'nin kızamık aşısının haram olduğunu ve İslam'da yasak olduğunu ilan eden bir fetva yayınladığı 2018'den beri devam ediyor.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam adam
    Cevapla
  • zeydaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar kadar olsak yine osmanlinin gücü bizde olur , helal olsun endonezya ya,camileri de kapatmadilar mesafe kurali koydular,
    Cevapla
  • Bu bir şaka mı? 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık söz konusu olduğunda haram helal kavramı kişi için geçerli değildir.. Tabi alternatifi yok ise.. Ve şu an pandemi yüzünden tüm dünyada durum vahim.. Bunlar haram helal olayına girişmiş.. Gerçekten gülmemek elde değil.. =)
    Cevapla
  • Admin 3 yıl önce Şikayet Et
    Haram ve helal hususlarinda cok emin olmadan konusmamak gerekir bence
    Cevapla
  • Ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen Kafayi bozmusun dostum . Bir doktora gorun ! Kime gore konusuyorsun ? Bu senin fikrin mi yoksa islam alimlerinin mi ? Senin fikrin ise sen kimsin ? Bilgin ne bu konular kakkinda ne biliyorsun ? Her onune gelen bana gore derse ne olur gerisini sen dusun .
    Cevapla
  • azıcık akıl 3 yıl önce Şikayet Et
    ölmemek için aç kaldığında domuz eti bile yenirken. Ölmemek için içinde ne olursa olsun aşı vurdurmak problem yaratmaz.
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İste bu sebeple Endonezya ve Malezya milleti umreciler içerisinde en çok göz yaşı milellettir
    Cevapla
  • Doğru söz 3 yıl önce Şikayet Et
    Tez vakit bizimkilerde de bu inanç gelişir inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR