Azerbaycan'ın zaferi için tarih verdiler: Toprak bütünlüğü sağlanacak

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerdeki operasyonlarını sürdürüyor. Ateşkese rağmen Erivan yönetimi, savaş suçu işleyerek hukuku hiçe sayar bir şekilde sivilleri hedef alırken, buna karşılık veren Azerbaycan Türk ordusu, 22 gündür devam operasyonlarda işgal altındaki pek çok yerde başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Bakü'nün 10-15 günlük bir süre içerisinde büyük zaferi ilan edebileceği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 10:51 GÜNCELLEME 20.10.2020 13:21 DÜNYA
Azerbaycan'ın zaferi için tarih verdiler: Toprak bütünlüğü sağlanacak
Azerbaycan'ın zaferi için tarih verdiler: Toprak bütünlüğü sağlanacak

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesine yönelik yürüttüğü özgürleştirme ve işgalden kurtarma operasyonları devam ediyor. 22 günlük bir süreç içerisinde başarılı bir yol alan Azerbaycan ordusu, cephe hattındaki ilerleyişini sürdürüyor.

 

 

Azerbaycan'ın ilerleyişini değerlendiren Azerbaycan Eski Devlet Danışmanı Gabil Hüseynli ise büyük zafer için tarih verdi.

10-15 GÜNLÜK SÜREÇ

 

 

Rusya'nın sürece müdahale etmemesi halinde Azerbaycan'ın 10-15 gün içinde işgal altındaki tüm topraklarını geri alarak toprak bütünlüğünü sağlayacağını düşünen Hüseynli, Rusya'nın aksi yönde davranması halinde ise sürece Türkiye'nin de dahil olacağının altını çizdi.

Kelbecer, Laçin, Güdeli ve Zangilan'ın alınmasından sonra Laçin koridorunun kontrolünün tamamen Azerbaycan'ın eline geçeceğine de dikkat çeken Hüseynli, Şuşa'nın devralınmasından sonra Azerbaycan'ın müzakere masasına oturmaya hazır olacağını ve görüşmelerin formatını da kendinin belirleyeceğine vurgu yapıyor.

 

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    15 gunde topraklarin tumunu alcak deniyor hikye 22 gunde ne alindi 15 gunde hepsi nasil alincak azerbeycan cok yavas ilerliyor
    Cevapla
  • Hacıyeva 3 yıl önce Şikayet Et
    Təşəkkürlər hamınıza.Boşuna qardaş demirik ki sizə.
    Cevapla
  • şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonraki hedefimiz erivanı ortadan kaldırmak
    Cevapla
  • Valisoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Erivan yox,İrəvan.Qədim Türk torpaqları...
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya burnunu hersey gibi buna da sokarsa, onlara ozaman Zengezur kartini oynamak lazim. Nahcivan`in Azerbaycan topraklarina kavusmasi gerekiyor
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ alındıktan sonra Ermenistan savaşa devam ederse ne olur. İş nereye varır. Hazırlıklı olmalı. Ayrıca zaferin gününü açıklamayın çünkü müdahale edecek varsa ne zaman müdahale edeceğini bilmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR