ABD, Yunanistan’a teklif sunmaya hazırlanıyor!

ABD'nin Yuna​nistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Beyaz Saray’ın Yunanistan’a dört adet fırkateyn satmak için teklif sunacağını söyledi. Pyatt, üç fırktayenin Yunanistan'ın Syros adasında bulunan Onex Tersanelerinde ortak olarak üretilmesini önerdiklerini kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 18:09 GÜNCELLEME 20.10.2020 18:09 DÜNYA
ABD, Yunanistan’a teklif sunmaya hazırlanıyor!
ABD, Yunanistan’a teklif sunmaya hazırlanıyor!

Yunanistan eylül ayı başında silahlı kuvvetlerini güçlendireceğini açıklamış; Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan gerilimin ardından Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis, 18 adet Fransız Rafale savaş uçağı, dört adet fırkateyn ve donanma için dört adet helikopter satın alacaklarını duyurmuştu.

 

Pyatt, ABD Deniz Kuvvetleri Uluslararası Programlar Ofisi ekibinin birkaç hafta önce Atina’da tersaneleri ziyaret ettiğini belirtti.

Hangi fırkateynin Yunanistan’a sunulacağı belirtilmedi.

 

ABD Donanması, kısa süre önce Fincantieri ile yeni bir fırkateyn tasarımı başlattı ancak bu platform ayrıntılı tasarım aşamasında olduğu için Atina’ya önerilmesi beklenmiyor.

Lockheed Martin firmasının, Fincantieri’nin Marinette Marine tersanesinde inşa ettiği Çok Rollü Su Üstü Muharip Gemisinin (Multi-Mission Surface Combatant/MMSC) teklif edilmesi ihtimaller arasında.

Diğer bir seçenek ise dört adet Oliver Hazzard Perry sınıfı fırkateynin modernize edilerek satılması. Oliver Hazzard Perry sınıfı platformlar Türk Deniz Kuvvetlerinde Gabya sınıfı olarak hizmet veriyor.

YORUMLAR 3
  • abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanı gazlayıp gazlayıp yoluyorlar eksik olmasınlar.
    Cevapla
  • Dost abd 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bize karşı herkesi destekliyor. Artık s400 leri neden aldığımızı anlayın.
    Cevapla
  • Murat. 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsattan istifade kitleyen kitleyene.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR