Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Prens Selman'a dava açtı

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ve bazı yetkililere, cinayetten sorumlu tutulmaları için ABD'de dava açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 20:13 GÜNCELLEME 20.10.2020 20:53 DÜNYA
Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Prens Selman'a dava açtı
Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Prens Selman'a dava açtı

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ve bazı yetkililere, cinayetten sorumlu tutulmaları için ABD'de dava açtı.

 

 

Cengiz ve Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi Platformu, başkent Washington DC'de Muhammed bin Selman ve bazı Suudi yetkililer hakkında dava açtı.

Dava dilekçesinde, "Sayın Kaşıkçı'nın gaddarca işkenceye uğraması ve katledilmesi, tüm dünyadaki insanların vicdanını şok etti." ifadesine yer verildi.

 

 

Bu cinayetin amacının açıkça ABD'de hak savunuculuğu yapan Kaşıkçı'yı susturmak olduğunun vurgulandığı metinde şunlar kaydedildi:

"Bu cinayet Davalı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle gerçekleştirilmiştir. Davalılar, Kaşıkçı'nın ABD'deki eylemlerini kendi çıkarlarına karşı bir varoluş tehdidi olarak görmüş ve bu davanın konusu çirkin eylemleri kurmuşlardır." ifadesi kullanıldı.

Dava metninde, Hatice Cengiz'in finansal olarak Kaşıkçı'ya bağlı olduğu bilgisine yer verilerek, bu cinayetle Cengiz'in "sevdiği kişiyi, dostunu, manevi desteğini ve muhabbetini" kaybettiği aktarıldı.

Ayrıca Kaşıkçı'nın evlilik belgeleri için Suudi Arabistan'ın Washington DC Büyükelçiliğine gittiğinin anımsatıldığı metinde, "Davalılar, bunun ardından Kaşıkçı'yı öldürmek için bir fırsat yarattı. Özellikle Kaşıkçı'yı öldürme komplolarının bir parçası olarak, Suudi büyükelçilik yetkilileri Kaşıkçı'nın istediği belgelerin kendilerinde olmadığını belirtti ve onu İstanbul'daki Başkonsolosluğa yönlendirdi."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Abla dikkat et seni de buharlaştırmasınlar.
    Cevapla
  • Rana Betül 3 yıl önce Şikayet Et
    Lark sigara pahalıdır.
    Cevapla
  • Ayazagali 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük plan ve tutugunu sanıyorlar.ALLAL ne planlar bozdu.ALLAH.im ülkemi koru yoneticilerimize hayırlı işlerinde yardım et
    Cevapla
  • vatandaşın birii 3 yıl önce Şikayet Et
    Davanın detaylarını tam bilmiyorum, sadece türkiye'te gerçekleştirildiğini biliyorum, dış güçler türkiye'de yapılmasını istemiş olabilir. Hem Arabistan sıkıştırıldı hem de türkiye ile arabistanın arasını açtıdığını düşünmekteyim
    Cevapla
  • düşünün biraz. 3 yıl önce Şikayet Et
    Saf olmayın arkadaş. Suudiler bu cinayeti işleyip, suçu Türkiyenin üzerine atacaktı. Cinayet günü Kaşıkçı benzeri bir adamı istanbulda gezdirip durdurular. "Kaşıkçı konsolosluktan ayrıldı, bizim haberimiz yok" diyeceklerdi. Türkiye planlarını bozup suudileri dünyaya rezil etti. Siz gelmiş burada hala aramızı açmaya çalışıyorlar diyorsunuz.
    Cevapla
  • Abitabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Mossad da işin içinde....selmana yol haritasını siyonist cinayet şebekesi mossad verdi....herşey ayan beyan...yoksa suud un böyle altyapısı yok...! Masumlar ı öldürmede uzman mossad..!
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Mosada gerek yok, nişanlısı olduğunu söyleyen ablanın kıyafetine dikkat edin kimlerin giyim tarzına benziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR