Türk SİHA'ları Rusları harekete geçirdi! Yeni silah geliştiriyorlar...

Libya'da ve Suriye'de Türk SİHA'ları tarafından karizması çizilen Rus hava savunma sistemlerinin üzerine son toprağı Azerbaycan ordusu Karabağ operasyonunda atmıştı. Pantsirlerin düştüğü duruma karşı çare arayan Rusya'nın yeni bir sistem geliştirmeyi amaçladığı öğrenildi. Gibka-S adını verdikleri sistemin tek hedefiyse SİHA'lar.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 20:37 GÜNCELLEME 27.10.2020 22:07 DÜNYA
Türk SİHA'ları Rusları harekete geçirdi! Yeni silah geliştiriyorlar...
Türk SİHA'ları Rusları harekete geçirdi! Yeni silah geliştiriyorlar...

Rusya'nın en büyük ihraç malzemelerinden biri olan hava savunma sistemleri Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kalırken Moskova çözümü yeni bir sistem de buldu. 

 

 

Gibka-S, Rus devletine ait savunma kuruluşu KBM tarafından geliştirilmiş yeni bir kendinden ateşli mobil hava savunma sistemi. 

 

 

Pantsir gibi sistemlerden farkı ise menzilinin çok kısa olması. Sistemin demeneleri Aralık 2019'da tamamlanırken Rus ordusunun envanterine 2021 yılında girmesi planlanıyor. 

TAMAMEN SİHA'LARA KARŞI TASARLANDI: DÖRT FÜZE FIRLATABİLİYOR

Gibka-S adlı sistemin daha dar menzilli olmasının sebebi ise alçak irtifada uçan SİHA'lara karşı önlem olarak tasarlanmış olmaları. Sistemin önceliği alçaktan uçan hava araçları olurken hafif uçaksavar tarzı bir mobil yapıya sahip. 

Tigr taktik aracının bir türevi olan 9А332 savaş aracının üzerine konuşlanan Gibka-S, MANPADS operatörlerini taşıyacak donanıma sahip. Bunun dışında füze yükü ve ilgili ekipmanı taşımak sistemi de mevcut. Sistemin tasarımında aynı anda dört adet füzeyi ateşleyebilecek füze fırlatıcısı donanımı da mevcut.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 119 TÜMÜ
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz yeni teknolojilerimizle ARGE'lerimizle her zaman onlardan önde olacağız, İnşallah.
    Cevapla
  • Alah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahahah
    Cevapla
  • fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi standart uçan dronlar için. Fakat sinyal karıştırıcı ve radar engelleyici sistem ve KORAL desteği ile uçan sistem için değil sanırım. Veya olsa bile büyüklüğü stinger pletformu kadar ol azdı. Doru düzgün siha su bile olmayan Rusya nın bu konuda çok yolu var
    Cevapla
  • Murat TANER 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktar TB2 bu habere sevindi. Yeni avlar yolda.
    Cevapla
  • İLGİLİ BAKANLIĞA 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektromanyetik frekanslar denizinin içinde yaşıyoruz. Madde, görüntü, ses, radar sinyalleri olarak bildiğimiz her şey elektromanyetik frekanslardan oluşuyor. Ses ve görüntüyü kopyalayıp çoğaltabiliyor ve uzaklara nakledebiliyoruz. Aynı şekilde ama çok daha yoğun elektromanyetik frekanslardan meydana gelen maddeyi de uzaklara nakletmek kopyalayıp çoğaltmak fiziken mümkündür. Bu kadar önemli bir konu olan Elektromanyetik frekanslar fizik dersinin içinde küçük bir başlık olarak değil, en azından matematik gibi ayrı bir ders olarak okutulmalıdır. Hatta üniversitelerde ELEKTROMANYETİK FREKANSLAR FAKÜLTELERİ açılmalıdır. Bu konuda önde olan ülkeler yakın gelecekte dünyada söz sahibi olacaklar.
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektromanyetik diye bir ders var zaten. bu konuları amatör radyoculuk gibi herkese öğretmek gerekir lise seviyesinde olabilir
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz onu da vururuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR