Türk SİHA'ları Rusya'yı karıştırdı! Savaşa hazır mıyız? Cevap: Hayır...

Türk SİHA'larının askeri operasyonlardaki başarısı dünya gündeminde konuşulmaya devam ediyor. Rus medyasında, Türk SİHA'larına karşı Rusya'nın İHA ve SİHA "güçsüzlüğü" konuşuluyor. Kremlin yanlısı gazete Komsomolskaya Pravda gündemine "Rusya SİHA savaşına hazır mı başlıklı" bir haber taşıdı. Gazete bu sorunun cevabının "hayır" olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2020 21:07 GÜNCELLEME 21.10.2020 21:07 DÜNYA
Türk SİHA'ları Rusya'yı karıştırdı! Savaşa hazır mıyız? Cevap: Hayır...
Türk SİHA'ları Rusya'yı karıştırdı! Savaşa hazır mıyız? Cevap: Hayır...

Rus medyasında Türkiye'nin SİHA kapasitesine karşı Rusya'nın İHA gücünün yetersizliği sorgulanıyor.

 

 

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda Rusya SİHA savaşına hazır mı başlığıyla, SİHA konusunu gündeme taşıdı. Kremlin yanlısı gazete Rusya'nın SİHA-İHA savaşına hazır olmadığını öne sürdü. 

RUSYA'NIN GÜNDEMİ SİHA

 

 

BBC Moskova muhabiri Steve Rosenberg'in paylaştığı gazete gündemi, Rusya'nın Türkiye SİHA'ları konusundaki endişelerinin bir göstergesi olarak yorumlandı.  

RUSYA'NIN YETERLİ ARACI YOK

Gazetede Rusya'nın çok sayıda küçük ve orta boyutlarda insansız hava aracına sahip olduğu ancak bunların keşif amacıyla kullanıldığı yazıldı. Gazete Rusya'nın henüz yeteri kadar büyük boyutta insanız hava aracına sahip olmadığını yazdı.

YORUMLAR 165 TÜMÜ
  • çalışkan 3 yıl önce Şikayet Et
    uydu düşürmek çok pahallı ve zor iş aya araç gönder daha ucuza çıkar.gps ve diğer iletişim uydularını büyük kuvvetli jammerler geçici olarak durdurabilir.Türkiye bölgesinde kutupsal dönüşlü şimdilik 5 veya 6 adet uydu atarak gps sistemini kurmalıdır o zaman bu konuda tam özgür olur. şimdilik gps tüm dünyanın olamazsa olmazıdır.alternatifi yoktur.bilgi gps uyduları kutup bölgelerinde çalışmaz çünkü orda hepsi birbirine yaklaşırlar.
    Cevapla
  • çalışkan 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın yalnız askeri teknolojisi yüksek halka yansıyan teknoliji yok.amerikada ise teknoliji sivil sektörden geliyor.bizde ise ikiside var.un var şeker var helva yapmak kalıyor onun içinde siyaset ve asker üçgeni gerekir.işte bu şimdi kuruldu.yürü be Türkiyem
    Cevapla
  • Selçuk Karahan 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel yazılım ile uçuruldugundan dolayı bir şey yapılamıyor merak etmeyin, şu an dünya da ki en efektif SİHA Bayraktar TB-2 dir.Biz kendimize inanıp kendimize güvendigimiz zaman yapamayacağımız silah yok.
    Cevapla
  • Mustafa Keskiner 3 yıl önce Şikayet Et
    İHA'ları görmek radarlar için çok zor. Çünkü ihalar standart bir uçak yapısında değil çok ince geniş kanatları var boyu kısa. Yani metrekare olarak düşük genişlikte. Bu da çok düşük bir radar kesiti sağlıyor. Bir de sihalar çok yavaş ve yüksek uçabiliyorlar. Bu da radarların takibini zorlaştırıyor. Bir de yüksek irtifa hava savunma sistemleri çok pahalı füzeler. Üzerinizde uçan iha ucuz bir gözetleme ihası mı yoksa silahlı bir siha mı karar verip ateşlemeniz lazım. Üzerine bir de elektronik karıştırma eklenince göremediğiniz bir düşman tepenizde geziyor ve bu aşağıdaki askerler için büyük bir stres yaratıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet koordinatlandırma ve haberşme uydumuz düşürülürse hiçbir şey yapamayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR