Son Dakika Haberi: ABD'den skandal Türkiye kararı! Terör tehdidi bahanesi ile askıya alındı

ABD, Türkiye'de faaliyet gösteren konsolosluklarına ilişkin "durdurma açıklaması" yaptı. Açıklamaya göre Washington yönetimini Türkiye'deki konsolosluk faaliyetlerini diplomatik güvenlik nedeniyle askıya aldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 15:02 GÜNCELLEME 23.10.2020 15:47 DÜNYA
Son Dakika Haberi: ABD'den skandal Türkiye kararı! Terör tehdidi bahanesi ile askıya alındı
Son Dakika Haberi: ABD'den skandal Türkiye kararı! Terör tehdidi bahanesi ile askıya alındı

Uluslararası ajanslardan gelen son dakika bilgisine göre; ABD, Türkiye'deki ABD diplomatik misyonlarının 'potansiyel terör saldırısı ve kaçırmalara ilişkin' güvenilir istihbaratına ulaştığını açıklayıp, Türkiye'de faaliyet gösteren konsolosluklarına ilişkin "durdurma" kararı aldı.

 

ABD VATANDAŞLARINA UYARI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerindeki ABD vatandaşlarının ve yabancıların dikkatli olması salık verildi.

 

Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtilen açıklamada, mevcut randevusu olan kişilere yeniden planlama yapıldıktan sonra e-posta yoluyla bilgi verileceği belirtildi.

NTV WASHINGTON TEMSİLCİSİ HÜSEYİN GÜNAY PAYLAŞTI

TÜRKİYE'NİN S-400 TESTİ RAHATSIZ ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta , Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Sinop yakınlarındaki bir tatbikatta, S-400 savunma sistemini test ettiğine dair haberlerle ilgili olarak, bunun doğru olması halinde "ağır sonuçlar" doğuracağını ifade etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemi edinmesinin dahi "kabul edilemez" olduğunu ve sistemin aktive edilmesi halinde bunun iki ülke arasındaki güvenlik ilişkileri açısından "ağır sonuçları" olacağı tehdidinde bulunmuştu.

ABD'NİN TEPKİSİNE ERDOĞAN'DAN REST: SİZE SORACAK DEĞİLİZ

ABD'den gelen açıklamaya cevap veren Erdoğan, "Sinop'taki testlerin yapıldığı doğrudur. Test yapmayı kalkıp da ABD'ye soracak değiliz. Burada Rusya'ya ait silah olması, demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 329 TÜMÜ
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü terör devleti abd.Senin tasmanı takacak değiliz.
    Cevapla
  • sadullah 3 yıl önce Şikayet Et
    butun darbeler bu abd konsolosluklarindan yonetiliyordu. demekki darbe yapmaktan umitlerini kester. sadece turkiyeden degil yakinda tum kitadan gideceksiniz. daha sonra oraya gelecegiz sizi amerikatadanda kovup orayida ozgurlestirip kizilderililere teslim edecegiz insaallah....
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem Dünyada Terörü üretiyorlar hemde Terör diye veryansın ediyorlar!.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir chp seçmeni olarak hükümet imizin yani dayım
    Cevapla
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    terörün Merkezi Amerika'da..bize oturup da meleklik taslamasinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR