Aliyev silah aldıkları ülkeleri açıkladı! Türkiye ilk sırada değil...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün silah temin ettiği ülkeleri tek tek saydı. En çok silahı Rusya'dan aldıklarını söyleyen Aliyev; Türkiye, İsrail, Ukrayna, Belarus ve İran yapımı silahlar satın aldığını da sözlerine ekledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2020 21:52 GÜNCELLEME 24.10.2020 21:52 DÜNYA
Aliyev silah aldıkları ülkeleri açıkladı! Türkiye ilk sırada değil...
Aliyev silah aldıkları ülkeleri açıkladı! Türkiye ilk sırada değil...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin silah tedarik ettiği ülkelere açıklık getirdi.

 

 

Le Figaro'ya konuşan Aliyev, birçok ülkeden silah satın aldıklarına vurgu yaparak "Birçok ülkeden silah alıyoruz, ancak bunların çoğu Türkiye ve İsrail'den değil, Rusya'dan da satın alınıyor" dedi. Aliyev, Azerbaycan'ın Ukrayna, Belarus ve İran yapımı silahlar satın aldığını da sözlerine ekledi. 

Aliyev ayrıca, Ermenistan'ın Rus silahlarını ücretsiz olarak aldığını belirtti.

 

 

ALİYEV ATEŞKES ŞARTINI AÇIKLADI

Aliyev ayrıca, Ermeni tarafının ateşe son vermesi durumunda Azeri ordusunun Dağlık Karabağ'daki askeri faaliyetlerini durduracağını söyledi. Aliyev, "Biz bugün askeri faaliyetleri durdurmaya hazırız. 10 Ekim'de Moskova'da yapılan görüşmeler sırasında bunu söyledim. Tek gereken, Ermenistan'ın ateşe son vermesi. Bunun ardından diplomatlar devreye girecek" dedi.

Azerbaycan'ın AGİT Minsk Grubu eş başkanları Rusya, Fransa ve ABD tarafından belirlenen çözüm ilkelerini kabul ettiğini ve Ermenistan'ın da bunları kabul etmesi gerektiğini kaydeden Aliyev, bunun gerçekleşmesi halinde müzakere masasına döneceklerinin altını çizdi.

"PAŞİNYAN, BARIŞ SÜRECİNİ YOK ETTİ"

Azerbaycan lideri, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın görevi devraldıktan sonra kışkırtıcı açıklamalar ve askeri provokasyonlarla barış sürecini yok ettiğini de vurguladı.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Azerbaycan hər kesden silahını bedava değıl,parasıle alıyor.Kimnende istese alır.Kimnende izin almaz .Amma İran bir çounu bedava vermiş
    Cevapla
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hain musluman dusmani irandan ne silahi aliyorsunuz.Yazik sana Aliyev.2 hafta icinde 40 tane tank verdi ermenistana sen halen uyu.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş masaya oturma vurrrrrr ormanı gavirunu
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan canimsin sen benim yav kardesim bir şu ermeni denen mahlukları hemde gece uykuda iken onlar sanin milletine yapıyor demi sende yap
    Cevapla
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Şunu bir anlayabilseniz ateş kes Azarbeycan felaketidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR