Aliyev'den Türkiye mesajı: Bu kadar harika bir dostumuz olduğu için gururluyuz!

Azerbaycan'ın işgal altındaki Karabağ topraklarına yönelik gerçekleştirdiği operasyon devam ederken, uluslararası basın da bir yandan enformasyon manipülasyonu gerçekleştirirken, diğer yandan da Türkiye'yi de suçlamaya çalışıyor. Onlardan biri de ABD'li Fox News oldu. Cumhurbaşkanı Aliyev ile mülakat gerçekleştiren Fox News, Türkiye'yi suçlamaya çalıştı ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı buna müsade etmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2020 17:23 GÜNCELLEME 25.10.2020 17:47 DÜNYA
Aliyev'den Türkiye mesajı:  Bu kadar harika bir dostumuz olduğu için gururluyuz!
Aliyev'den Türkiye mesajı: Bu kadar harika bir dostumuz olduğu için gururluyuz!

Azerbaycan, 30 yıldır işgal altında tutulan Karabağ topraklarında operasyon gerçekleştiriyor. Operasyon kapsamında büyük bir ilerleme kateden Azerbaycan, bu noktada uluslararası medya kuruluşlarının da hedefinde.

 

 

KIŞKIRTICI SORULAR

Dünya genelinde Azerbaycan'ın haklı mücadelesine olan destek giderek artarken, dünya medyası da mikrofonları Azerbaycan'ın sesini duyurmak için uzatmaya başladı.

 

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD'li Fox News'la gerçekleştirdiği, gündeme dair önemli konulara açıklık getirdi. Azerbaycan'ın haklı mücadelesini bir kez daha dünyaya duyuran Aliyev, muhabirin kışkırtıcı sorularına verdiği cevaplarla gündeme oturdu.

"TÜRKİYE GİBİ BİR DOSTUMUZ OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Bölgede yürütülen operasyonlarda enformasyon kirliliği oluşturmaya çalışan Fox News muhabiri, Türkiye'yi sahada Azerbaycan'ı savaşa zorlamakla suçladı.

Türkiye karşıtı tavırlara geçit vermeyen Aliyev, ABD'li kanala ders niteliğinde açıklamalarda bulundu. Aliyev, Türkiye'nin Dağlık Karabağ bölgesinde problem yarattığını söyleyen Fox News muhabirinin iddialarını kesin bir dille reddederek,"Türkiye bize politik destek sağlıyor, onlar bizim dostumuz ve müttefikimiz ve biz de bu kadar harika bir dostumuz olduğu için oldukça gururlu ve mutluyuz. " ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ VARLIĞIYLA HERKESE MESAJ VERİYOR"

Türkiye'nin uluslararası arenada önemli bir politik güç olduğunu yineleyen Aliyev, muhabirin "Türkiye sizi savaşa zorluyor" sözlerini ise "Hayır, asla. Türkiye bize politik destek veriyor ve bu her şeyden önemli. Çünkü Türkiye 'Biz Azerbaycan'ın yanındayız' dediğinde bu herkese açık bir mesaj olarak ulaşıyor." şeklinde yanıtladı.

"6 TANE S 300 İMHA ETTİK"

''27 Eylülden beri ordumuz 6 S-300 imha etti'' diyen Aliyev'in, ABD'li muhabirin tüm provokatif sözlerine karşı tokat niteliğinde verdiği cevaplar, iki kardeş ülkenin arasındaki bozulmaz bağı bir kez daha dünyaya göstermiş oldu.

 

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Ali Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz dost değiliz kardeşiz
    Cevapla
  • İsimsiz kahraman 3 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar dünya ve ahiret kardeşleridir.Hiç bir kafir birliğimizi bozamaz inşallah
    Cevapla
  • İsimsiz kahraman 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH U TEALA Fransız ve ABD lileri dinimizle alay ettikleri için inşallah kahrı perişan eder.amin
    Cevapla
  • Türkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada İsrail'in Azerbaycan'a verdiği destek kasıtlı olarak gözden kaçırılıyor ve hiç sorgulanmıyor. Türkiye'nin Azerbaycana desteği olması gereken bir şey.Ancak İsrail neden Azerbaycanı destekliyor ve kendisi de desteklemesine rağmen Türkiye'nin Azeybaycana desteğinden rahatsız.İsrail'in Kafkasya'daki hesapları nedir.Mutlaka deşifre edilmeli.
    Cevapla
  • SEZGİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki yüzlü devletlerden ve insanlardan adalet beklemek saflık olur...onlar haksız bildiklerini okusunlar ne yazar,biz azerbaycan biriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR