Son dakika... Ermenistan ateşkesi ihlal etti

Ermenistan ordusu, Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirerek ateşkesi ihlal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 09:54 GÜNCELLEME 26.10.2020 16:10 DÜNYA
Son dakika... Ermenistan ateşkesi ihlal etti
Son dakika... Ermenistan ateşkesi ihlal etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 08.05'te geçici insani ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ateşkese tam uyduğunu bildirdi.

 

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun tüm cephe boyunca ve iki ülke sınırındaki Azerbaycan birlikleri ile sivil yerleşim birimlerine top ve havan ateşi açtığı belirtildi. 

ERMENİ CEPHELERİNDEN İHLALLER

 

 

Açıklamada, Ermenistan'ın Berd, Çemberek ve Vardenis illerinden Azerbaycan'ın Tovuz, Gedebey ve Daşkesen illerine ateş açıldığı belirtildi. 

Terter, Ağdam, Fuzuli, Laçın ve Gubadlı istikametlerinde konuşlu Azerbaycan birliklerine de Ermenistan ordusunca ateş açıldığı kaydedildi. 

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ATEŞKESİ

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

Ermenistan ordusu saat 08.05'te ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine ve Terter kenti ile köylerine top atışı gerçekleştirmişti. 

ATEŞKESTEN ERMENİSTAN SORUMLU TUTULDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, ilan edilen ateşkes ihlalinden Ermenistan'ın sorumlu olduğunu açıkladı.

Hacıyev, yazılı açıklama yayımlayarak ateşkes ilanından hemen sonra Azerbaycan birliklerine ve sivil yerleşim birimlerine ateş açıldığını vurguladı.

Ermenistan'ın 10 ve 18 Ekim'de ilan edilen ateşkesleri alenen ihlal ettiğini belirten Hacıyev, şunları kaydetti:

"Tüm bunlar, Ermenistan'ın insani ateşkesi sözde desteklediğini, ateşkesi Azerbaycan birliklerine ve yerleşim birimlerine ateş açmak, güç toplamak ve yeni mevziler kazanmak için kullandığını bir kez daha gösteriyor. Ermenistan'ın hedefi işgal temelli statükoyu korumak ve güçlendirmektir. Azerbaycan tarafı temkinli davranıyor. İnsani ateşkes ihlallerine ilişkin bilgiler toplanıyor ve AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkelere bilgi veriliyor. Ateşkes ihlallerinden Ermenistan sorumludur."

TOP ATIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

Ermenistan ordusu saat 08.05'te ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine ve Ağdam bölgesine, Terter kenti ile köylerine top atışı gerçekleştirmişti.

ALİYEV'DEN AÇIKLAMA

 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 17 köyün daha Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmesine ilişkin açıklamada bulundu. Aliyev 17 köyün daha Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını duyurdu. Aliyev yaptığı açıklamada, "Ermenistan'ın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?" diye konuştu. "Ermenistan destekçileri size diyorum" diyen Aliyev, "Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar." dedi. 

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan hainlikte sınır tanimiyor.
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan, şu ermenileri bir yok edin silin haritadan.. Bunlar yola başka türlü gelmez
    Cevapla
  • Mamed 3 yıl önce Şikayet Et
    Ediruy qaqas olarin toxumunu kesecik insallah az qalib bir azda sebr edin
    Cevapla
  • 44Malatya 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka ne beklenirdi ki bunlardan. Ellerinden gelse çocuk, genç, ihtiyar, kadın, erkek demeden yine katlederlerdi. Masumları katlederek savaşmak bunların mayasında var. Rabbim bunlara ve bunlar gibi olanlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Akrep yılan sokmadan durumu bunların sözü 5 KURUŞ etmez
    Cevapla
  • konyaalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ermeniler tarihin yüz karası kalleş bir zuriyet hep arkadan vuruyorlar ateşkese de bu gözle bakıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR