Ermenistan'dan yeni provokasyon: PKK'lılara Azerbaycan üniforması

Ermenistan, savaş sahasında provokasyonlar uygulamaya devam ediyor. PKK'lı teröristleri saflarında savaştıran Ermenistan, bu sefer de Azerbaycan üniformalarını PKK'lıların üzerlerine giydirip "PKK Azerbaycan için savaşıyor" algısı oluşturmaya çalışıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın kurgulanmış görüntülerle Azerbaycan’a yönelik kara propaganda yürüttüğünü ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 11:24 GÜNCELLEME 26.10.2020 11:55 DÜNYA
Ermenistan'dan yeni provokasyon: PKK'lılara Azerbaycan üniforması
Ermenistan'dan yeni provokasyon: PKK'lılara Azerbaycan üniforması

Azerbaycan'ın Karabağ'a yönelik yürüttüğü operasyon büyük bir başarıyla devam ediyor. Sahada büyük bir ilerleme kateden Azerbaycan ordularına karşılık Ermenistan yenilgiyi kabul etmek yerine farklı manipülasyonlar yapmaya çalışıyor.

TERÖRİSTLER AZERBAYCAN ÜNİFORMASI GİYDİRLER

Ermenistan, bölgede savaştırdığı PKK'lı teröristlere Azerbaycan askeri üniformasını giydirerek, teröristler sanki Azerbaycan için savaşıyor algısı oluşturmaya çalıştı.

Ermenistan ise çareyi terör örgütü PKK'yı Karabağ'a naklederek, savaştırmada arıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, hezimete uğrayan Ermenistan'ın kirli planını deşifre etti. Hacıyev, Ermenistan'ın askerlerine Azerbaycan ordusuna ait askeri üniformayı giydirdiği fotoğrafı yayınladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ'a Suriye ve Irak'tan getirilen PKK'lı teröristleri yerleştirmesine ve söz konusu teröristlere Azerbaycan askeri üniforması giydirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

ERMENİSTAN'DAN PROVOKASYON

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan ve ardından resmi adreslerden ivedi bir şekilde silinen bir fotoğrafa değinen Hacıyev, “Ermenistan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Savunma Bakanı'nın Ermeni askerleriyle birlikte bir fotoğrafını yayınlamıştı. Fotoğrafta Ermenistan savunma bakanının yanında oturan çıplak ayaklı bir Ermeni askerinin askeri üniformasının, Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinin askeri üniformasıyla aynı olması ciddi şüpheler uyandırmıştır. Fotoğraflar, dakikalar sonra Ermenistan’ın resmi sitelerinden silindi.” dedi.

Ermenistan’ın daha önce de benzer kurgu görüntüler hazırladığına dikkati çeken Hacıyev, “Ermenistan'ın bir süre önce Azerbaycan’a ait askeri üniformalar içindeki yabancı paralı askerler hakkında tamamen profesyonel olmayan bir video hazırladığını, Azerbaycan tarafında paralı askerlerin savaşıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığını hatırlatmak isteriz. Bazı etkili medya kuruluşlarının gerçeği doğrulamadan bu yanlış bilgilere atıfta bulunması talihsiz bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

MANİPÜLASYON İÇİN UĞRAŞIYORLAR

Söz konusu görüntülerde Ermeni askerlerinin bulunmasının, manipülasyon amaçlı görüntülerinin Ermenistan Savunma Bakanlığı öncülüğünde hazırlandığına kanıt olduğunu anlatan Hacıyev, “Hadrut bölgesinde iki Ermeni savaş esirinin öldürülmesinin görüntüleri de aynı zamanda Ermenistan Savunma Bakanlığı ve bağlı yapılarının zengin yaratıcı yeteneğinin bir sonucudur. Bunun ciddi bir soruşturma yapılmadan BBC'nin internet sitesinde yayınlanması çok talihsiz bir durumdur.” dedi.

Hacıyev, Ermenistan yönetiminin herhangi etik veya ahlaki bir kısıtlamaya sahip olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

“Ermenistan, askerlerini ve PKK’lı teröristleri kullanarak Ermeni sivil nüfusuna karşı savaş suçları işleyip propaganda yoluyla Azerbaycan’ı sorumlu göstermeye çalışabilir. Savaşta öldürülen ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin askeri üniforması giyen PKK'lı teröristler, Azerbaycan tarafında savaşan paralı askerler olarak gösterilebilir. İşgal altındaki topraklarında yaşayan Ermeni sivil halkı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin ve cunta rejiminin bu tür potansiyel provokasyonlarına karşı tetikte olmaya, askeri tesislerden uzak durmaya çağırıyoruz.”

Azerbaycan’ın Ermenistan sivil halkı ile hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Hacıyev, Azerbaycan tarafından kontrol edilen topraklara geçmek isteyen sivil nüfusa ve Ermenistan askerlerine gerekli tüm insani desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk nın Türkler için savaşmayacağını en dangalak insan bile bilir. Ne saçma bi planmış bu
    Cevapla
  • İsoBaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi avaneleri inanır. İnanmasa bile inanır.
    Cevapla
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz ermeniyiz diyenleri ermenistan cephesinde asker olarak gormek istiyoruz.Ermeniler zor durumda .Hadi gorelim ne kadar ermenisiniz...
    Cevapla
  • K¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çaresizlik adama etekde giydirir tumanda bunu sürüye dede gördük babaları ABD de o eteği giydi türkiyemin karşısında tonlarca silah yardım sonunda hepiside mehmetciğin karşısında etek giydi renk değiştirdiler forma değiştirdiler bayrak değiştirdiler daha doğrusu mukalemum gibi renkten renge girdiler ermenini girmesi normal.
    Cevapla
  • Demokrat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bildigimiz PKK'lilar etek giyer. Etek giydirsinler inanalim.
    Cevapla
  • şırnaklı nilgül 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede teröristler asker polis kurkusundan kadın kılıgında etek giyip saklanıyorlardi bu utanmaz hayasız kişilıksız teröristlerden her şey beklenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR