Suudi Arabistan'ın, Türk malı boykotu tutmadı!

Suudi iş insanları ve perakendecilerin Türk ithalatına yasak çağrısı yapmasıyla ivme kazanan gayri resmi boykota rağmen Suudi Arabistan'ın Türkiye'den ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre arttı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 21:02 GÜNCELLEME 26.10.2020 22:02 DÜNYA
Suudi Arabistan'ın, Türk malı boykotu tutmadı!
Suudi Arabistan'ın, Türk malı boykotu tutmadı!

Suudi iş insanları ve perakendecilerin Türk ithalatına yasak çağrısı yapmasıyla ivme kazanan gayri resmi boykota rağmen Suudi Arabistan'ın Türkiye'den ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre arttı. Bir yılı aşkın süredir bazı Suudi ve Türk tüccarlar Riyad'ın iki ülke arasındaki siyasi gerilimler nedeniyle resmi olmayan bir boykot uyguladığını iddia ediyor, ancak bu henüz ticaret rakamlarına yansımadı.

 

DOKUZUNCU EN BÜYÜK İHRACATÇI

Suudi İstatistik Genel Müdürlüğü'ne göre, Türkiye'den yapılan ithalatın değeri Temmuz ayındaki 693.4 milyon riyalden Ağustos ayında 833.6 milyon riyale (222.28 milyon dolar) yükseldi. Bu rakamlar Türkiye'yi Suudi Arabistan'a dokuzuncu en büyük ihracatçısı yaptı. Suudi Arabistan'ın Türkiye'den ithalatı Temmuz ayında aylık bazda artıda bulunuyor. Türkiye'deki ihracatçılar, son zamanlarda Suudi Arabistan'la daha fazla zorluk yaşadıklarını söylediler.

 

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, bu ayın başlarında boykot çağrısında bulunmuştu. Ana süpermarket zincirleri, mevcut stoklar satıldıktan sonra Türk mallarını stokta bulundurmayı durduracaklarını duyurmuşlardı.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu veriler Temmuz ayına ait Veriler. Boykotun sonuçlarını görmek için Kasım Aralık ayındaki verilere bakmak gerek.
    Cevapla
  • aziz y 3 yıl önce Şikayet Et
    suud..bae..mısır..israil.fas..(fasın durum farklı)...şimdi bunlar boykot ediyor....zaten karşımızda olan maşalar bunlar..kure ye el koyanlar....bizde karşı adımları atmalıyız...mavi nin mısırda fabrika var..kapasın..bize boykot yapanlara bizde agırını getirelim.so 1 ay..anladıkkı azerbaycan pakistan katar malezya endonezyadan baska dost yok
    Cevapla
  • Uğur Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayacak tabii. Arabistan halkı Ashab-ı Kiram'ı torunlarıdır. Suud yönetimi onları da kendi gibi münafık sandı heralde.
    Cevapla
  • Agr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Cehili unuttunuz mu? Bunun torunları da az değil hani
    Cevapla
  • Eci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos ayı diyor boykot ağıstosta mı başlamıştı
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlıyan anlıyor bazi cahiler yiyor işte. Biraz okuyun kac ülke boykot başlatı türkiye karşı.
    Cevapla
  • Nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk Türkiye yii Cumhurbaşkanımızı seviyor yapmazlar ihanet
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke öyle olsa nazlı. Hain çok. Maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR