Ermenistan ordusu darmadağın: O isim vuruldu

Azerbaycan'ın Karabağ'a yönelik başlattığı operasyon karşısında çaresiz kalan Ermeni askerleri adeta kaçacak delik arıyor. Operasyonlarda Ermeni tarafı büyük zaiyat verirken, Dağlık Karabağ silahlı güçlerinin sözde lideri Celal Harutyunyan operasyonla vuruldu. O anlar SİHA'nın kamerasına yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2020 16:35 GÜNCELLEME 27.10.2020 16:37 DÜNYA
Ermenistan ordusu darmadağın: O isim vuruldu
Ermenistan ordusu darmadağın: O isim vuruldu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın silahlı güçlerinin başında bulunan Celal Harutyunyan’un yaralandığı o anları paylaştı. Görüntüde Azerbaycan ordusunun envanterinde bulunan Türk İHA’ların Harutyunyan’ın konvoyunu yerle bir ettiği anlar yer aldı.

VURULMA ANI YAYINLANDI

Celal Harutyunyan'nın vurulma anının olduğu iddia edilen görüntüler de Azerbaycanlı kaynaklar tarafından sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde Harutyunyan'ın bulunduğu belirtilen bölgeye hava saldırısı düzenlendi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 26 Ekim tarihinde 'insani ateşkes' yürürlüğe girmiş ancak kısa süre sonra taraflar birbirini ateşkes ihlali konusunda suçlamıştı.

Bir yanda SİHA'ların düzenlediği operasyonlar, diğer yanda kahraman Azerbaycan askerlerinin sahadaki ilerleyişi. Bu ikili Ermenistan'a Karabağ'ı dar etti. Öyle ki neredeyse 30 yıldır işgal altında bulunan bu bölgede başlatılan operasyonda, ağır zaiyat veren Ermeni ordusu artık çareyi kaçmakta, savaşmamakta buluyor.

ERMENİ BASININDAN YARALANDI İDDİASI

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın lideri Arayik Harutyunyan, yaralanan savunma bakanının yerine yeni bir isim atamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Görevinden alınmış olması yanlış anlamalara sebebiyet vermemeli. Harutyunyan'ın en kısa sürede iyileşerek yeniden hizmet etmeye başlamasını umuyorum." dedi.

 

"BURAYA BIRAKTILAR, KENDİLERİ ÇEKİP GİTTİLER"

Birliklerin komutanları, rütbeli askerler, moral ziyaretleri gerçekleştirerek cepheleri terk etmeler önlenmeye çalışılırken, askerler artık savaştan kaçmaya, değmeyi terk ederek savaşmayı reddediyor.

 

Bölgedeki ateşkesi defalarca ihlal eden Ermeni tarafında gelen görüntülerde askerler "Bu yağış altında üçüncü günümüz, yiyecek yok, insan yok, asker yok... Beni buraya bıraktılar, kendileri de çekip gittiler. Bizi hiç kimse umursamıyor." diyerek cepheyi terk etti.

KOVİD'İ BAHANE EDİP GİDİYORLAR

Ağır kayıplar veren Ermenistan askerlerin cepheden kaçmak için kullandığı bahanelerden biri de koronavirüs salgını oldu. Askerler, cepheye gitmemek ve cepheden kaçmak için sahte koronavirüs raporuyla ordudan kaçmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Azerbaycan ordusundan aldığı ağır darbeler sonrası birliklerini ayakta tutmaya çalışmak için her türlü yönteme başvuran Ermenistan ordusuna yönelik dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, askere alınanlara sahte Kovid-19 raporu veren bir doktoru tutukladı.

BİN DOLARA SAHTE KOVİD RAPORU

Sosyal ağlardaki paylaşımlarda da bizzat dile getirilen olaya ilişkin konuşan Ermeniler, cepheye gidip mağdur olmak istemediklerini söylüyor. Bin ile iki bin dolar arasında bir ücret karşılığında sahte Kovid-19 raporu alınabilirken, ülkedeki günlük vaka sayısında ise son zamanlarda ciddi bir yükseliş yaşandığı ve rakamın 2500'ün üzerine çıktığı kaydediliyor. 

SİVİL YERLEŞİM YERLERİNDE TOPLANTILAR

Azerbaycan'ın istihbarat faaliyetleri neticede göz açtırılmayan Ermeni askerler, korkudan saklanacak yerler aramaya başladı. Onların da arasında sivil yerleşim yerleri geliyor.

Daha önce SİHA’lara hedef olmamak için sığınakta toplantılar yaptığı ortaya çıkan Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyan, şimdi de askeri komuta toplantısını anaokulunda yaparken görüntülendi.

 

KAYNAK : DHA, AA
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir izleme ..mükemmel bir istihbarat...mükemmel bir vuruşş....10 numara 5 yıldız...tebrikler..devamını beklemekteyiz gardaşlarım..
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek atış yapıyor. ikinci, üçüncü atışları da yapsa daha güzel olacak.
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türklerle diğerleri arasındaki fark; biz erkekçe savaşırız.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanı bozuk kâfirler
    Cevapla
  • son osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenilerin bir vatanı varmı ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR