Türk F-16'ları bölge ülkeleri için ciddi bir uyarı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in geçtiğimiz günlerde "Türk F-16'ları" uyarısı bölge için önemli bir ikaz konumunda bulunuyor. Özellikle Bölgedeki denge unsurları açısından belirleyici bir unsur olan Türk savaş uçakları, caydırıcılığı ile ön planda bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2020 11:37 GÜNCELLEME 27.10.2020 11:37 DÜNYA
Türk F-16'ları bölge ülkeleri için ciddi bir uyarı!
Türk F-16'ları bölge ülkeleri için ciddi bir uyarı!

Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'ı özgürleştirme hedefiyle ilerleyişini sürdürüyor. Bu bağlamda bir çok noktayı işgalden kurtaran ordu, cephe hattında önemli kazanımlar elde etti. Yerli ve Milli SİHA'larının da bu kazanımlarda belirleyici faktör olarak yer aldığı sabah sahası için önemli bir güç de Türk F-16'ları.

 

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk F-16'larına ilişkin yaptığı açıklamalar bölge dinamiklerini ortaya koyarken, güvenlik uzmanları da Türk F-16'larının önemli bir denge unsuru olduğuna dikkat çekti.

 

TÜRK F-16'LARI BÖLGE İÇİN DENGE UNSURU

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Türk F-16'larının Azerbaycan'da bulunmasının önemli bir denge unsuru olduğunu ifade etti. 

Ermenistan'ın geçtiğimiz temmuz ayında Tovuz bölgesinde yönelik saldırılarından sonra Türkiye ile Azerbaycan arasında tatbikatlar yapıldığını ifade eden Pekin, şu ifadelere yer verdi:

"Tatbikatlar için Azerbaycan'a giden Türk F-16'ları gelen istihbarat raporları doğrultusunda bu ülkede kaldı. Türkiye'nin F-16'ların Azerbaycan'da bırakılması bölgede bir denge unsurudur. Savaşa katılmamakla beraber her an Azerbaycan'ın isteklerine cevap verileceğini göstermesi bakımından Bakü için ciddi bir güvencedir. Aynı zamanda Ermenistan ve diğer ülkeler için bir ikazdır. Türkiye'nin bu konudaki ciddiyet ve kararlılığını göstermesi için çok önemlidir."

"AZERBAYCAN'IN YETERLİ SAYIDA SİHA'SI VAR"

Ermenistan'ın Türk F-16'larının kullanıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Pekin, "Azerbaycan'ın şu anda F-16'ları kullanmasına ihtiyaç yok. Bu hızlı bir savaş. Yeterli sayıda SİHA ve ağır silahları var." dedi.

"BÖLGE ÜLKELERİ BU SÜREÇTE DİKKATLİ OLMALI"

Bölgede Türkiye ve Azerbaycan'ı Rusya ve İran ile karşı karşıya getirecek bir komplo kurulmuş olabileceğini ifade eden Pekin, bölge ülkelerinin bu süreçte dikkatli olması gerektiğine vurgu da yaptı.

KAYNAK : Yenişafak
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    İstihbarat diyor ,acaba hangi ülke? Bence İran!
    Cevapla
  • zafer42 3 yıl önce Şikayet Et
    En güzel Jet Motorlu Insansin hava Araclari üretmek,en hizli sekilde
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yapılıyor 2021de göklerde inşaallah
    Cevapla
  • MSELİİM 3 yıl önce Şikayet Et
    delikli demir icat olunca mertlik bozulmuştu.sihalar çıkınca da f35 lerin pabucu dama atılacak gibi.birtane f35 alacağımıza yüz tane siha hemde yerli hemde yuları elimizde.abd şimdi sıcak kumda ziplasında ayağı yanmasın.al f35 ini başına çal.
    Cevapla
  • zırto 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklarımızın hepsi Azerbaycan' a feda olsun Allahınıza kurban
    Cevapla
  • istanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık geeçekten kendi uçağımızı üretmeliyiz. F 35lerin olduğu bir dünyada eski F 16ların bir korkutuculupu kalmadı. Bae'nin f35i olacak mesela. Biz kaç yıl daha F16 ve sihalarla gideceğiz. Bir an önce milli uçak gelmeli
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    F35 ve f16 farklı konsepte sahip uçaklar f16 avcı bombardıman bir uçak ilk yapılış amacı hava-hava idi. F35 ise çok maksatlı örnek f35 f16 nın manevralarına sahip değil bir it dalaşında madara olur ama radar izi düşük radar menzili ve mühimmat menzili daha fazla vs vs kıyaslama yanlış yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR