Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne Türkiye'den çok sert tepki!

Fransa'da başta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamofobik söylemlerinin ardı arkası kesilmezken, Müslümanları hedef alan paylaşımlarıyla sıkça gündeme gelen Charlie Hebdo dergisi yayınladığı karikatürle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ahlaksız bir şekilde saldırdı. Bu saldırı sonrası Charlie Hebdo ve Fransa'ya Türkiye ve dünyadan çok sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 02:23 GÜNCELLEME 28.10.2020 09:44 DÜNYA
Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne Türkiye'den çok sert tepki!
Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne Türkiye'den çok sert tepki!

Fransız toplumundaki İslamofobiyi kaşıyarak aşırı sağ oyları almak için Türkiye karşıtlığı üzerinden İslam düşmanı bir siyasi söylem geliştiren Macron’un oynadığı tehlikeli oyun çirkin bir provokasyon doğurdu.

 

 

Müslümanlara ve İslami değerlere yönelik saldırgan yayınlarıyla bilinen Charlie Hebdo dergisi şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve Peygamberimiz'e yönelik çirkin ve kışkırtıcı bir karikatür yayınladı.

FRANSA PROVOKASYONA DEVAM EDİYOR

 

 

İslam'ı ve Müslümanları hedef alan yayınlarıyla bilinen Fransız dergisinin, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerin görselleri Fransa'da devlet binalarına ışıkla yansıtılmıştı.

Montpellier'deki devlet binasına yansıtılan karikatür görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Tepkilere aldırmayan Charlie Hebdo son kapağı ile ateşe benzin döktü. Dergi, yeni bir skandala imza attığı son kapağında Müslümanlara yönelik çirkin saldırısını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret etti.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ!

Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne dünyadan tepki yağarken Türkiye'de de başta siyasiler olmak üzere sosyal medya kullanıcıları çok sert tepki gösterdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı paylaşımda, ''Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek!'' ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN İNGİLİZCE MESAJ

Fahrettin Altun, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslüman karşıtı gündemi meyvesini veriyor! Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanımıza yönelik alçakça çizimlerle dolu bir sözde karikatür serisi yayınladı. Bu derginin kültürel ırkçılık ve nefreti yaymaya yönelik iğrenç ötesi çabasını kınıyoruz.

Tiksindirici olduğu kadar, insani ahlaktan da yoksun bu sözde karikatürler, açık bir şekilde, Fransız liderliğinin ülkesi için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür.

Sivillere yönelik her türlü şiddete ve İslam adına her türlü terör eylemine karşı olduğumuzu açıkça ortaya koyduk. Ancak nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız.

Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin dünya çapında milyonlarca mülteciye kapılarını açmasını sağlayarak son dönemdeki en insani lider olarak hafızalara kazınmıştır. Kadınlara, çocuklara ve engellilere yardım etmek için parmağını bile oynatmayanlar şimdi de tüm edepsizlikleriyle liderimizi hedef alıyor.

Yine de ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve Yahudi düşmanı tahrikler bizi aynı şekilde karşılık vermeye kışkırtamayacak. Bir mağduriyet üzerinden verilmeye çalışılan gözdağına ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz.

Kültürümüze yönelik bu tür sorumsuz ve budalaca saldırılar, yalnızca ırkçılığı ve ayrımcılığı besleyecektir. Tüm aklı başında Avrupalı dostları bu tür bir ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: SAĞDUYU SAHİBİ HERKES BU İĞRENÇ YAYINCILIĞI KINAMALI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir” dedi.

Sözcü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Son dönemde yeniden gündeme gelen ve aslında yükseliş hızını hiç kaybetmeyen İslam karşıtlığını on başlıkta ele almaya çalıştım.

Mesele derin ama çözümsüz değil. Mesuliyet hepimizin omuzlarında. Doğru adımlar atılmazsa kötülüğün büyümesi kaçınılmaz olacak.

Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir.

Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir” ifadelerine yer verdi.

BAKAN ALBAYRAK: ŞİDDETLE KINIYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise şu açıklamayı yaptı: 

"İfade özgürlüğü kisvesi altında, ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum.

Charlie Hebdo’nun yaptığı bir mizah değil, terbiyesizliktir! Cumhurbaşkanımız üzerinden İslam’a duyulan nefrettir!"

"BARBARLIK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Fransız derginin paylaşımını 'barbarlık' olarak niteledi. Çelik'in açıklaması şöyle: 

"Fikir özgürlüğünü inanç düşmanlığı ile boğmaya çalışan bir barbarlıktır. Barbarlık cephesinin genişlediğini görüyoruz.

Husumet cephesinin hepsiyle mücadele edecek kararlılığa sahibiz. Bu husumet cephesinin inancımıza niye saldırdıklarını, Cumhurbaşkanımıza karşı neden nefret siyaseti ürettiklerini biliyoruz. Uğruna mücadele ettiğimiz değerlere düşmanlar. Biz de bu zihniyetle mücadele etmeye kararlıyız.

Cumhurbaşkanımız, tüm bu nefret cephesine karşı, mazlumlar için yol yürümeye kararlı bir şekilde devam ediyor. Nefret cephesi sahada da masada da kazanamayacak. Bunların nefret yayınları kararlılığımızı artırıyor. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu bu nefret cephesinin ikiyüzlü ahlaksızlığını masada ve sahada yenilgiye uğratmaya devam edecek. Sağduyu sahibi ve inançlara saygılı herkes Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan bu nefret yayınını lanetlemelidir."

MÜSLÜMANLARDAN PAYLAŞIMA ÇOK SERT KARŞILIK!

Charlie Hebdo'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma binlerce Müslüman çok sert karşılık verdi.

YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah terörist gazete terörden belasını bulur
    Cevapla
  • U. Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst, bilinçli ve dindar 1 hristiyan asla islama ve peygamberine saldırmaz hakaret etmez, tüm bu saldırıları yapanlar cahil hristiyanlarla işbirlikçi dinsiz ateistlerdir, çünkü islam ve peygamberi onların düşüncelerinin tersini savunuyor ve bunda çok başarılı oluyor bu durum öfke ve kin duymalarına sebep oluyor. Allah'ın varlığını ve tek 1 yaratıcı olduğunu açıkça ispat edip bunların gözüne sokan başka 1 din yok.
    Cevapla
  • tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah böyle zındıkları kahretsin.
    Cevapla
  • ZAFER58 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sabah o iğrenç aşağılık karikatürü gördüm Allah'ın laneti kafirlerin üzerine olsun Peygamber Efendimize başörtülü kadınlara dinimize cumhurbaşkanımıza aşağılık hakaretlerle dolu müstehcen bir şekilde Rabbim bunları Kahhar ismiyle kahreylesin inşallah
    Cevapla
  • layla 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Hangi sitede gördünüz
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kansizin gebermesi an meselesi.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR