Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Fransa açıklaması: Süreci takip edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun kapağına taşıdığı ahlaksızlığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu hukuki sürecin takipçisi olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca Türk Büyükelçi'nin de şimdilik geri çağrılmasının gibi bir durumunun da söz konusu olmadığını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 14:01 GÜNCELLEME 28.10.2020 14:04 DÜNYA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Fransa açıklaması: Süreci takip edeceğiz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Fransa açıklaması: Süreci takip edeceğiz

Son günlerde İslam karşıtlığı ve Hz. Muhammed düşmanlığı içeren aşağılık karikatürleriyle Müslümanlara saldıran Charlie Hebdo, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çirkin bir şekilde kapağına taşımıştı.

 

Bu ahlaksızlığa Türkiye siyasetinden tepkiler yağarken, bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bir değerlendirme geldi. Konuya ilişkin AK Parti grup toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, hukuki sürecin takipçisi olduklarını ifade etti.

"BİR ZAMANLAR FRANSA"

 

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Charlie Hebdo soruları üzerine yaptığı değerlendirmede, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Jaques Chiarc'ın düşünce ve inanç özgürlüğüne ilişkin açıklamalarını "Bir zamanlar Fransa" tweetiyle belirterek gereken cevabı verdiklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca hem ulusal hem de uluslararası alanda yürütülecek olan hukuki sürecin de takipçisi olduklarını ifade etti.

TÜRK BÜYÜKELÇİ'NİN GERİ ÇAĞIRILMASI

Mevlüt Çavuşoğlu hukuki olarak yürütülen süreç dışında Türk Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın da Fransa'ya tepki olarak geri çağrılıp, çağrılmamasına ilişkin gelen soruya "Türk büyükelçisinin çağrılamasına gerek yok. Telefonla biz zaten sürekli istişare halindeyiz. Geri çağıracak bir durum yok suanda." yanıtını verdi.

YORUMLAR 2
  • Pamuk dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar çağırdı sen niye korkuyorsun elçimizi yem yapmayın bunlara derhal geri çağrılmalı iştişare yapılmalı. Dik durun arkanızda yedi düvelin yıkamadığı türk milleti var.
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    tahrik edip zor durumda bırakmak için özellikle yapıyorlar. Kutsala saldırmanın başka bir açıklaması olamaz. demek ki canlarını çok yakıyoruz. Onlar çıldırdıkça saldıracaklar, saldırdıkça maskeleri düşecek.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR