Fransa'da provokatörler iş başında: Saldırgan bakın kim çıktı!

Fransa'nın Avignon kentinde "Allah'u Ekber" diyerek polise saldıran kişinin aşırı sağcı bir grup olan Generation Identity'ye mensup olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2020 01:00 GÜNCELLEME 30.10.2020 01:00 DÜNYA
Fransa'da provokatörler iş başında: Saldırgan bakın kim çıktı!
Fransa'da provokatörler iş başında: Saldırgan bakın kim çıktı!

Güney Fransa'da, iddiaya göre "Allah'u Ekber" diye bağıran ve insanları tabanca ile tehdit eden bir kişinin, polis tarafından vurularak öldürüldüğü olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Vurularak öldürülen kişinin aşırı sağcı bir grup olan Generation Identity'ye mensup olduğu ortaya çıktı.

 

 

The Independent'ta yer verilen habere göre, bir polis yetkilisi saldırganın aşırı sağ bir grup olan Generation Identitaire'den (Kimlik Hareketi) olduğunu söyledi.

FRANSIZ BASINI "İSLAMCI BİR SALDIRI" OLARAK LANSE ETMİŞTİ

 

 

Fransız basınında çıkan haberlerde "Allah'u Ekber" diye bağıran saldırganın yaptığı saldırıya ilişkin "İslamcı bir saldırı" yorumu yapılmıştı. 

Le Figaro gazetesinde, bir savcılık kaynağına dayandırılan başka bir  haberde ise saldırganın psikiyatrik tedavi gördüğü belirtilerek, saldırının İslamcı bir terör olmadığı ifade edildi.

GÉNÉRATİON İDENTİTAİRE

Fransa'da Génération identitaire olarak adlandırılan pan-Avrupa beyaz milliyetçi ağı, beyazların “değiştirildiğini” iddia eden bir komplo yayarak kıtadaki Müslümanların “geri gönderilmesi” çağrısında bulunuyor.

Geçen yıl Yeni Zelanda'daki camilerde 51 kişiyi katleden Christchurch saldırganın, manifestosunun başlığı olarak Generation Identity'nin ana ideolojisinin adını kullandığı ortaya çıkmıştı. 

YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 3 yıl önce Şikayet Et
    Maccronun yaptigi oynunu Polise söylemeyi unutmuslar. Polis de vurmus macronun adamini.
    Cevapla
  • Hakan Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Atarlı ergen kılıklı macaroni kibirini kırıp Müslüman toplumdan özür dileyebilir mi? Çok düşük hatta sıfır ihtimal. İlk seçimde Fransız halkı bu kişiliği oturmamış, hevesi ve hırsı aklından büyük kompleksli kişiyi postalayacak sanırım.
    Cevapla
  • Parmagi olmak 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransada noterdame kilisesinde meydana gelen 3 kisinin oldugu teror olayinda ve yolda insanlara bicak gosteren kisi olayinin arkasinda son cikislari yuzunden kuyrugu tutusan emanuel makron kuyrugunu kurtarmak icin bizzat ve adamlarinin parmagi vardir makron ve adamlarina abd cia ve israilde mossad yardim etmistir
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar için yapan müslümansa ki öyle birşey yapıyorsa asla müslüman değildir ; hemen terörist ilan ederler. yapan hrıstiyansa o zaman psikolojik rahatsızlığı vardı derler.
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    bir IT cikacak islam ve MÜSLÜMAN LARI KARALAMA adina eylem yapicak ancak vurulunca kimligi aciga cikan bu kisi aslinda bir KÖPEK yada bir baska deyim ile hacli bir terörit madem aciga cikmis FRANSA TÜM MÜSÜMANLARDAN ÖZÜR DLEMLI biz hata yaptik gercegi tespit etmeden ISLAMA hakaretler ettik diye TV den canli ÖZÜR BEYANATLARI versin ve bunu tüm hacli DÜNYASI izlesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR