Yunanistan’a ‘Ayasofya’ şoku

Yunanistan’ın Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesine ilişkin şikayeti UNESCO’dan döndü. Türkiye’ye gelerek incelemelerde bulunan UNESCO temsilcisi, Ayasofya’nın cami olmasında bir sakınca olmadığına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2020 08:01 GÜNCELLEME 04.11.2020 08:42 DÜNYA
Yunanistan’a ‘Ayasofya’ şoku
Yunanistan’a ‘Ayasofya’ şoku

Yunanistan’ın Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesine ilişkin şikayeti UNESCO’dan döndü. Türkiye’ye gelerek incelemelerde bulunan UNESCO temsilcisi, Ayasofya’nın cami olmasında bir sakınca olmadığına karar verdi.



ZARAR VERİLMİYOR

 

 

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, UNESCO’ya Türkiye’nin Ayasofya’yı camiye dönüştürme planları ile ilgili bir mektup yazmıştı. Mendoni, “Ayasoyfa’nın evrensel karakterinden sapmasına izin verilmemeli ve Ayasofya Müslümanların ibadet yerine dönüşmemelidir” demişti.

"Bir sakınca yok"

 

 

Mendoni, Türkiye’nin onay almadan Ayasofya’yı cami yapması halinde UNESCO’yla yaptığı anlaşmayı çiğneyeceğini iddia etmişti. Yunanistan’ın şikayeti sonrası UNESCO temsilcisi Türkiye’ye geldi. UNESCO temsilcisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Ayasofya’yı gezerek incelemelerde bulundu. Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinde bir sakınca olmadığı kararı alındı. Kararda Ayasofya’nın insan figürlü mozaik ve fresklere zarar vermeden siyah ışık ile karartılması, turiste açık olması etkisi oldu.

Yenişafak

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • ......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Camilerimizin ,Ayasofyamizin kıymetini değerini bilelim cemaatsiz bırakmayalım,içinde cemaat olmadıktan sonra bizim olmuş olmamış ne farkeder,devletimiz bizim için 24 saat ibadet etmemiz için açmış,sabahlara kadar birsuru.guvenlik güçlerimiz bekliyor,gidip bir gece veya birkaç saat kaldikmi kalmayı düşundukmu?
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    De ki: 'Ey Ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müşterek olan bir söze gelin. Yalnız Allah’a ibadet edelim, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım ve Allah’ı bırakıp da içimizden bazıları diğer bazılarını Rab edinmesin.' Eğer yine yüz çevirirlerse, 'Şahit olun ki biz Müslümanlarız.' deyin." (Al-i İmran, 3/64)
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yer yüzeyinde Hak din(ler)in üç büyük binası vardır. Birincisi Kâbe-i Muazzama'dır; diğeri Mescid-i Aksa ve üçüncüsü Ayasofya'dır. Türkiye, İslâm dünyasının garbî kalesidir. Türkiye’siz, ittihad-ı İslâm mümkün değildir. Tarihçe-i Hayat Hem Demokrata ezan-ı Muhammedî gibi çok kuvvet vermek ve Risale-i Nur'un neşrine müsaadesi gibi çok taraftar olmak ve âlem-i İslâmı, hattâ bir kısım Hıristiyan devletlerini de memnun etmek için, Ayasofya'yı muzahrafattan temizleyip ibadet mahalli yapmaktır. Emirdağ Lahikası
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bişr el-Ganevî radiyallâhu anh'den nakledildiğine göre o, Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken dinlemiştir: "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan; o ordu ne güzel ordudur!.."1 İstanbul’un İslâm eliyle fetholacağını ve Hazret-i Sultan Mehmed Fatih’in yüksek bir mertebe sahibi olduğunu haber vermiş. Haber verdiği gibi zuhur etmiş. Mektubat
    Cevapla
  • Yücel 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan aradığını bulamadın galiba
    Cevapla
  • Yozgat 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar şirktenbaşka bişey bulamıyacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR