Ermenistan için savaşan teröristlerin listesi ele geçirildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev Ermenistan İstihbarat Servisi tarafından kullanılan binada ele geçirilen Suriye'den gelip Ermeni tarafından savaşan 60 Suriyeli Ermeni’nin isimlerinin bulunduğu listeyi paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2020 20:24 GÜNCELLEME 06.11.2020 20:54 DÜNYA
Ermenistan için savaşan teröristlerin listesi ele geçirildi
Ermenistan için savaşan teröristlerin listesi ele geçirildi

İşgalci Ermenistan inkar etse de Azerbaycan'a karşı savaşmaları için Suriye ve Irak'tan getirilen PKK'lı teröristlerin Karabağ'a yerleştirdiği uzun zamandır biliniyor. 

Bölgede PKK'lı teröristlerin olduğu bir çok video ile kanıtlamışken bugün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev PKK'lı teröristlerin bölgedeki varlığını ispatlayan Ermenistan İstihbaratına ait olduğu iddia edilen bir belgeyi paylaştı.

Belgede Ermenistan tarafında savaşa katılan bölgeye dışarıdan getirilen milislerin isimleri bulunuyor.

Ermenistan'ın Karabağ'a yerleştirdiği teröristlerin listesi

ZANGILAN BÖLGESİNE YERLEŞTİRİLDİLER

Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın kurtarılan Zangilan bölgesinde kullandığı binanın denetimi sırasında bazı belgesel malzemeler bulundu.

Bu materyallerin analizi sırasında aralarında Suriye vatandaşlarının bir listesi ve pasaport fotokopilerinin bulunduğu tespit edildi. 60 Suriyeli Ermeni’nin (toplam 19 aile), işgal altındaki topraklarda Ermenistan'ın yürüttüğü yasadışı yerleşim sürecinde Zangilan bölgesine yerleştirildiği öğrenildi.

PASAPORTLARIN FOTOKOPİLERİ BULUNDU

Ayrıca, Suriye vatandaşı Baazo Hraj Sepob (pasaport: 015-11-L021693), Suriye, Haseke bölgesinde ikamet eden, 2 .05.1964 doğumlu, İskenderiye Hartion Avadis (Suriye vatandaşı, Halep ikametgahı, Suriye), 12.11.1969 (Pasaport: 004-11-L128622) ve 01.01.1962 tarihinde Suriye'de doğan Ermeni vatandaşı Kirakos Babkin (pasaport: AM 0709227) adına düzenlenen pasaportların fotokopileri de bulundu. Bu doğrultuda arama çalışmaları devam ediyor.

TOPLANTI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

YPG'li teröristlerin Ermeni silahlı kuvvetleri ile bir araya geldiği görüntüler ortaya çıkmıştı.

KAYNAK : İHA, Haber7
YORUMLAR 2
  • Osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nın açılımı partizanı kara kiran kürdistan diye okumuştum ermeni kürt devleti adı altında bir devlet kurmak hayali çünkü kürtleri kullanmak kolay onlar saf ve cahiller kim ne derse ona inanırlar ya işte bunlar ilk önce öldürdükleri ise kürtlerdir doğuda ölenlerin çoğu kürt vatandaşlarımız Devlet kurunca ilk kurşunu yine kürtlere sıkacaklar
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    toplanmanız çok güzel. toptan gebermeniz açısından. 7000 ermeni askerine ek 7000 pkklı leş türk azeri milletlerinin moralini daha ziyade arttıracak. tasmanızı tutan abd ve rus kafirleride sizi kurtaramayacak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR