İBB'den Atatürk gösterimi için Pınar Ayhan'a 320 bin TL

İBB 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Atatürk'ün hayatını anlatan Pınar Ayhan'a 320 bin TL, Funda Arar'a 350 bin TL, Şevval Sam'a ise 180 bin TL ödeme yaptığı görüldü. Sadece sanatçılara yapılan ödemenin yaklaşık 1 milyon TL olmasına ise vatandaş tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2020 23:43 GÜNCELLEME 09.11.2020 23:43 DÜNYA
İBB'den Atatürk gösterimi için Pınar Ayhan'a 320 bin TL
İBB'den Atatürk gösterimi için Pınar Ayhan'a 320 bin TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelmeden önce israf yapmayacağını iddia etmişti. İsraf mevzusunu hep gündemde tutan İBB Başkanı İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk'ün hayatını anlatan Kemal gösterisi için Pınar Ayhan'a 320 bin lira ödeme yaptı.

 

SKANDAL HABERLE GÜNDEME GELDİ

 

Geçtiğimiz yıllarda israf yapıldığını iddia ederek göreve gelen Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), skandal bir haberle gündeme geldi. İBB, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk'ün hayatını sahnede anlatması için sanatçı Pınar Ayhan'la anlaşmıştı.

Atatürk'ün hayatını sahnede anlattığı 'Kemal' gösterisi için anlaşılan Pınar Ayhan'a ödenen ücret ise İstanbul halkını şaşkına çevirdi. Sanatçı Ayhan'a, 320 bin liralık bir ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan ödemenin dekontu ortaya çıkarken, İBB'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

FUNDA ARAR VE ŞEVVAL ŞAM'A DA YÜKSEK MİKTARDA ÖDEME YAPILDI

İBB tarafından ödenen fiyat görenlerde tepkilerin yükselmesine neden olurken İBB ayrıca organizasyon kapsamında 23 Ekim'de sonuçlanan ihale ile Funda Arar'a 350 bin TL, 21 Ekim'de sonuçlanan ihale sonucuna göre Şevval Sam'a ise 180 bin TL ödeme yaptığı görüldü.

KAYNAK : SABAH
YORUMLAR 3
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    yook ya o paralar onlara verilmez. onların en az yarısı başkalarının cebine girmiştir
    Cevapla
  • sanatcı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu işi ücretsiz yapacak gönüllü sanatçılar yok mıymış? Atatürkçü sanatcılar nerede?
    Cevapla
  • CemalMYıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkçü işte hepsi aynı bunlarda gönül olsa zaten bunca parayı çöpe atmak yerine İzmir'e ve nice şeylere yardım ederlerdi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR