Trump BAE’yi silaha boğacak

ABD’de Trump yönetimi görevi bırakmadan önce, Birleşik Arap Emirlikleri’ne 50 F-35 savaş uçağı ve 18 SİHA dahil, 23 milyar dolarlık silah satışı için düğmeye bastı. Dışişleri Bakanı Pompeo, satışa onay verdiklerini Kongre’ye bildirdi. BAE’nin bu silahlarla bölgeyi istikrarsızlaştırmasından endişe duyuluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2020 07:14 GÜNCELLEME 11.11.2020 07:19 DÜNYA
Trump BAE’yi silaha boğacak
Trump BAE’yi silaha boğacak

ABD’de Trump yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) için 50 beşinci nesil F-35 savaş uçağı, 18 adet MQ-9B Reaper silahlı insansız hava aracı ve çeşitli füze mühimmatı satacak. Anlaşmanın toplam değeri 23,37 milyar doları buluyor. olmak üzere yüklü miktarda bir silah anlaşması yapacak.

 

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Bugün Kongre’ye, BAE’ye 10,4 milyar dolar değerinde 50 adet F-35A Lightening II uçağı, 2,97 milyar dolara 18 adete kadar MQ-9B insansız hava araçları ve 10 milyar dolar değerinde havadan havaya, havadan karaya füze mühimmatı satışına onay verme niyetimizi bildirmeleri konusunda Bakanlığa talimat verdim.” ifadelerini kullandı.

BAE ile İsrail arasında Eylül ayında diplomatik ilişkilerin resmileşmesiyle Washington’un Abu Dabi’ye gelişmiş silah teknolojileri satacağı medyaya daha önce yansımıştı. BAE’nin elindeki silah envanterini, bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik operasyonlarda kullanmasından endişe duyuluyor.

 

 

YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Murat Buhur 3 yıl önce Şikayet Et
    İstediği kadar silah satsınlar, Suudi Arabistan'a çok daha fazlasını sattılar. Yürek yok bunlarda... Önce devlet olsunlar... Bizim karşımıza çıkamazlar biz türkler savaşçı bir devletiz
    Cevapla
  • Trabzonli 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD kongresinde asla gecemeyecek bir tasarı.. Bae yi silahları vereceğiz diyerek kandırmışlar gider ayak biz kongreye sunduk ama kabul edilmedi demek için verilmiş bir tasarı.. ABD Siyaseti böyledir.. Hükmet sözler verip ülkeleri kandırır kongre de senatörler aksine oy kullanır.. Yahudi lobisi baenin f35 almasına asla müsaade etmez..
    Cevapla
  • rizeli 3 yıl önce Şikayet Et
    silah almak değil onu kullanacak cesaret önemli
    Cevapla
  • Muşlu Tekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi Müslümanların eline ganimet olarak geçecektir. Bekleyin ve görün
    Cevapla
  • İsmail özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah inşaallah bi iznillah
    Cevapla
  • Ezok 3 yıl önce Şikayet Et
    Giderayak son icraatı olarak alelacele bunu yaptığına göre, bu çok büyük bir oyun . BaE üzerinden yeni ortadogu dizaynı yapılacak belli ki. İsrail'in düşmanı içerden, Arabi Arapla vurma operasyonu. Benim korkum ise iralarin Kutsal Topraklara çok yakın oluşu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR