Aliyev: Ermenistan bize tazminat ödeyecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan Karabağ'da, Ermenistan'ın meydana getirdiği zararı uluslararası mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Aliyev, "Ermenistan verdiği zarar için tazminat ödeyecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 13:39 GÜNCELLEME 12.11.2020 13:39 DÜNYA
Aliyev: Ermenistan bize tazminat ödeyecek
Aliyev: Ermenistan bize tazminat ödeyecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, askeri yetkililerle yaptığı toplantıda, Ermenistan’ın Karabağ'da neden olduğu zararın, uluslararası mahkemeye taşınacağını söyledi.

 

Verilen zararı "vandalizm ve askeri suç" olarak ifade eden Aliyev, "Kurtarılan topraklarda, konutlar, okullar, hastaneler, kamu binaları, tarihi anıtlar, atalarımızın mezarları ve camilerde dahil binaların yüzde 99'u yıkılıyor. Ermenistan verdiği zarar için tazminat ödeyecek" dedi.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    ALIYEV,HAKLI!Dünyanin her tarafina yayilan ermenilerin en az yahudi ve rumlar kadar zenginlerdir,dünyanin belasi bu üç azinlik kendilerinin hristiyan olduklarini her firsatta ön plana çikarip,kuzey taraftaki zengin ülkelerden para dilenir ve gereken maddi yardimlarida cebe indirirler.
    Cevapla
  • Nurlan 3 yıl önce Şikayet Et
    Qardşlar anlaşmaya göre Hocalı, Hankendi zaten Azerbaycanda olacak. Hepsi Azerbaycan kanunları ile yönetilecek. Azerbaycanın polisi, savcısı, para birimi ve pasaportu kullanılacak. Yani Bakü neyse onlar da öyle olacak. Fark sadece Hankendinde ermeni ve türklerin beraber yaşamalarının mümkün ola bilmesi için Türk ve Rus ordusunun sınırlı sayda mürettebatının orda olacağı. Bu saatden sonra da orda ermeni nüfusun pek fazla yaşayabileceğini düşünmüyorum. Azerbaycan eski Azerbaycan değil.
    Cevapla
  • ferıt 3 yıl önce Şikayet Et
    fırsatı kacırdı erıvana kadar gırıp ermesınstanı alsaydın keske rusya turkıye ye karsı yıgınak yapıyor dahada bır sey yaptırmaz rusya
    Cevapla
  • hidocan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynisi aklima gelmisti azerbaycan tazminat olarak 4 trilyon dolar istesin
    Cevapla
  • hidocan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    se26 onu bende biliyorum ödemeyecekleri icin ermenistanida azerbaycana katacagiz sonra osmanlinin olucak...
    Cevapla
  • Se26 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ermenistanın satsan içindekileriyle bile o dediğinin onda biri etmez
    Cevapla
  • İyi Bak 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağda bu güne kadar kullandıkları tüm mülklerin kiraları, içtikleri suyun son damlasına kadar parası, tükettikleri tüm maden yatakları ve doğal kaynakların karşılığı, katlettikleri 25 bin türkün tazminatları yasal faizleri ile birilikte istenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR