Kayıp Paşinyan ortaya çıktı: Bildiriyi imzalamasaydım kuşatılacaktık

Ermenistan muhalefetinin Dağlık Karabağ yenilgisinin faturasını kestiği Başbakan Nikol Paşinyan istifa çağrılarıma karşı kendisini savunarak, “Bildiriyi imzalamasaydım 25 bin Ermeni asker ve subay, Azerbaycan ordusu tarafından kuşatılacaktı” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 16:23 GÜNCELLEME 12.11.2020 16:36 DÜNYA
Kayıp Paşinyan ortaya çıktı: Bildiriyi imzalamasaydım kuşatılacaktık
Kayıp Paşinyan ortaya çıktı: Bildiriyi imzalamasaydım kuşatılacaktık

Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ'da 44 gün süren çatışmalar Azerbaycan'ın zaferi ile sona erdi. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma ile işgal altındaki Dağlık Karabağ kurtarıldı.

 

ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ

Rusya'nın da tampon bölgeye barış gücü askerleri gönderilmesi kararlaştırıldı. Anlaşmaya imza atan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bildirinin imzalandığı gece ortadan kaybolurken ülkesinde eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Aynı gece Ermenistan halkı parlamento binasını basarak Paşinyan’ı aramıştı.

 

Dün gerçekleştirilen protestolarda da birçok kişi gözaltına alınırken, Ermenistan muhalefet bloğu gece yarısına kadar istifa etmesi için Paşinyan’a süre verdi. Paşinyan verilen süre zarfında istifa etmeyince muhalefet parlamentoyu toplayarak hükümetin feshedilmesini gündeme getirmek istedi, ancak parlamentoda çoğunluk sağlanamadı.

PAŞİNYAN ULUSA SESLENDİ

Paşinyan dünden beri gerilimin had safhada olduğu ülkede kameralar karşısına geçerek ulusa seslendi. Muhalefetin istifasını beklediği Paşinyan, kendisini savundu. Dağlık Karabağ’da askeri olarak güçlerinin kalmadığını işaret eden Paşinyan, “Bu belge, Dağlık Karabağ’da kesin çözüm anlamına gelmiyor. Bu sadece Karabağ’da çatışmaları bitirmekle ilgili bir anlaşma” olduğunu iddia ederek gelen eleştirileri bastırmaya çalıştı.

DAĞLIK KARABAĞ'DA KAYBEDECEKTİK

Azerbaycan kuvvetleri tarafından kuşatıldıklarını söyleyen Paşinyan, bölgede bulunan 25 bin Ermeni askerinin anlaşma sağlanmaması durumunda Azerbaycan ordusunun kuşatması altında kalacağını savunarak “Birkaç gün içerisinde önce Hankendi ardından Askeran ve Ağdere’yi kaybedecektik. Bu şehirler kaybedildiğinde 20 bin Ermeni asker ve subayı, Azerbaycan ordusunun çemberinde kalacaktı ve Kelbecer ile Kaşatag’ın düşüşü kaçınılmaz olacaktı” dedi.

Kendileri açısından durumun kötü olduğunu ifade eden Paşinyan, nlaşma sayesinde bölgenin güvenli duruma geldiğini söyleydi: “Rus Barış Güçleri, Karabağ sakinlerinin güvenliğini sağlayacak ve bu sayede Hankendi ve Erivan arasında iletişim kopmayarak istikrarlı bir güvenlik sağlanacak” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 103 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    kurnaz putin sana o anlaşmayı zorla imzalatmasaydı, parfüm şişesinden fazlasını kaybedecektin paşinyan.
    Cevapla
  • samsa 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlara güven olmaz kasım aralık ocak hiç inanmayın çıkmayacaklar
    Cevapla
  • Caner can 3 yıl önce Şikayet Et
    Açik acik deki beni Ruslar zorladi bende kabul ettim yoksa Türkiyenin desteğiyle Azerbaycan Bizide rusya yı da alacaktı.
    Cevapla
  • odp 3 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur, Ermeni uyumaz. Rusya'ya ve İran'a güvenilmez. Azerbaycan'ın, Türkiye'nin de teknik desteği ile İran ve Ermenistan sınırına bir an evvel sınır duvarı örmeye başlaması lazım
    Cevapla
  • Mardin ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde şöyle bir ayet var de ki : ey kafirler ! yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz! ve o ne kötü bir döşektir!" | ali imran suresi 12 ayet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR