Keşmir Cumhurbaşkanı: Türkiye, Müslüman dünyası için umudun merkezi

Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han, Türkiye’nin "Müslüman dünyası için umudun merkezi olarak ortaya çıktığını" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam rönesansının bir sembolü olarak yükseldiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.11.2020 21:46 GÜNCELLEME 13.11.2020 21:46 DÜNYA
Keşmir Cumhurbaşkanı: Türkiye, Müslüman dünyası için umudun merkezi
Keşmir Cumhurbaşkanı: Türkiye, Müslüman dünyası için umudun merkezi

Han, Türkiye Bursları kapsamında Azad Cammu ve Keşmir Üniversitesi öğrencilerini Türkiye’ye uğurlama etkinliğinde yaptığı açıklamada, Pakistan ve Keşmir halkının her zor zamanında Türkiye’nin kendilerine yardım elini uzattığını, 2005’teki depremde ve 2010’daki sel felaketinde ilk yardım eden ülke olduğunu anımsattı.

 

 

''TÜRKİYE MÜSLÜMAN DÜNYASI İÇİN UMUDUN MERKEZİ''

Türk hükümetinin Keşmir meselesini ve Keşmir halkının kendi kaderini tayin hakkını ilkesel bir duruş olarak benimsemesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Han, Erdoğan’ın Pakistan Parlamentosu'nda ve sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Hindistan’ın yasa dışı eylemlerini kınadığını, açık bir şekilde Keşmir halkının özgürlük mücadelesine destek verdiğini hatırlattı.

 

 

Han, Türkiye’nin "Müslüman dünyası için umudun merkezi olarak ortaya çıktığını" ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam rönesansının sembolü olarak yükseldiğini ifade etti. 

Türkiye’nin Azad Cammu ve Keşmirli öğrencilere yüksek öğrenim imkanı sunmasının yanı sıra Mirpur, Muzafferabad, Rawalakot ve diğer bölgelerde okullar açmak istemesi halinde hükümetinin Ankara ile iş birliğini genişleteceğini kaydeden Han, Türk yatırımcıları tarım, turizm ve eğitim sektörlerinde yatırım yapmaları için bölgeye davet etti.

Etkinliğe, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Azad Cammu Keşmir Üniversitesi yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan bir şey yazmakla olmaz arkadaşlar, icraat lazım. Bunu dünyanın görmesi için TRT World haber yapacak, herkes TRT World kanalının sosyal medya ağlarına abone olup önemli videoları beğensin, her şeyi devletten beklemeyin, lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan arkadaşlar elinizi taşın altına koysaydınız şuan TRT World youtube kanalı 10 milyon aboneye ulaşmıştı, onun yerine bir ergenin kanalı 10 milyon abone sayısına ulaşmış vaziyette. Gençlerimiz ve vatandaşlarımızın beyni Sabetayist-Yunan-Ermeni kriptoları tarafından yeterince yıkanıyor zaten. İslam ve devlet düşmanı haline getiriliyorlar. Devir enformasyon savaşı devri, yerli ve milli kanalları destekleyelim lütfen..
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah birde chp zihniyeti olmasa.
    Cevapla
  • AYH 3 yıl önce Şikayet Et
    bos ver heykelci chp yi, yola devam.
    Cevapla
  • Hayırlı olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    DoğuTürkistanlı müslüman kardeşlerimiz Türkiye’ye hicret etmeli. Çünkü nasılsanız öyle idare olunursunuz. Türkiye’nin yarısı çürük elma ona göre aklımızı başımıza alalım bu milleti düzeltilmeye imkan varsa düzeltmek için daima çalışalım ama acil eylem planı da şart zulüm altındaki dünya müslümanlarına kapılarınızı açalım onların bize bizim onlara ihtiyacımız var
    Cevapla
  • Arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş burada milletin yarısı çürük elma nasılsanız öyle idare olunursunuz diyorlar açıkcası belediye seçimlerinden sonra ben endişeliyim gençlerin aklı fikri belaltı dizilerle zehirleniyor akp içeriden çürütülmeye çalışılıyor bu İstanbul sözleşmesi rezaleti malum iyi işler var ama Abd Türkiye’deki mandasını yıllardır tüm gücüyle besliyor özellikle stklar ve medya üzerinden biz sadece iç politikada yatırım yapmayı başarı görüyoruz ama akp ile büyüyen bir nesil var ve bu yatırımları normal bir şey sanıyor elektirik 2 dk kesilse laf ediyorlar su kesilmesi nedir bilmiyorlar devlet değil mi yapacak tabi sağlık hizmeti verecek tabi diyorlar eskiyi bilmiyorlar
    Cevapla
  • Tuna 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle.
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu reis 20 yaş daha genç olaydı varya offff, fetih yapardık fetih
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR