Tarihi görüntüler! Azerbaycan savaş meydanına Türk Bayrağı çekti

Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ’da ağır yenilgiye uğrayan Ermeniler çekilmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'a gönderilen Rus Barış Gücü askerlerinin ateşkes hattında devriyelerine başladığını açıkladı. Öte yandan Karabağ'ın kalbi Şuşa'daki gözlem noktasında dalgalanan Türk Bayrağı'nı Kanada merkezli Global News görüntüledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.11.2020 17:23 GÜNCELLEME 14.11.2020 17:23 DÜNYA
Tarihi görüntüler! Azerbaycan savaş meydanına Türk Bayrağı çekti
Tarihi görüntüler! Azerbaycan savaş meydanına Türk Bayrağı çekti

44 gün süren Karabağ Savaşı’nda yenilgiyi kabul eden Ermenistan, 10 Kasım'da imzalanan üçlü Rusya-Azerbaycan-Ermenistan anlaşması gereği Kelbecer, Laçin ve Ağdam rayonlarından (idari birim) çekilmeye başladı.

 

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'a gönderilen Rus Barış Gücü askerlerinin ateşkes hattında devriyelerine başladığını açıkladı.

 

Kanada merkezli televizyon kanalı Global News, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sona erdiren anlaşma gereği kurulan gözlem noktalarını görüntüledi. Karabağ'ın kalbi olarak anılan Şuşa'daki gözlem noktasında dalgalanan Türk bayrağı dikkat çekti.

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Bhr 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabagda altın madenleri rus şiketleri tarafından işletiliyor en az 100 ton altın rezeevi var. Ruslar bırakır mı.
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycandan bizlere ne güzel bir jet. Sagolun gardaslar
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah aldatılmamışızdır. 10 kasım anlaşmasın da Karabağ Azerbaycan toprağı olarak kabul edilmemiş gibi bir anlam çıkıyor. Rus barış gücünün 5 yıl kalması iki devletin onayına bağlıdır denilmesi Azerbaycan ve Türkiye aleyhinedir. Ermeniler Karabağ da hak sahibiymiş gibi Rus Askerinin gelmesine izin verebiliyor. Bu anlaşma milletimizin aleyhine gözüküyor. Yeniden savaş olursa bu kez Rusları çıkarmak için savaşmak gerekecek.
    Cevapla
  • Buz 3 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın
    Cevapla
  • Harbi yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdürillah menzilimiz belli KIZILELMA
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    O Şanlı bayrak nereye Dikilirse Orada Adalet Orada İnsanlık ve orada güvenlik var demektir.Dalgalan Ey Şanlı Bayrak.Sen Şehitlerimizin Yeryüzüne açtığı Mübarek Şemsiyesin.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel sözler. Eyvallah. Biiznilah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR