İsrail'i tanımayacağını söyleyen İmran Han'a övgü dolu sözler

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Pakistan'ın İsrail'i tanımama yönündeki tavrını övdü. Abbas, "Maruz kaldığınız baskılara rağmen, Filistin halkının meşru haklarını elde etmesine destek olma konusundaki tutumunuza bağlılığınızı çok takdir ediyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2020 08:15 GÜNCELLEME 16.11.2020 08:15 DÜNYA
İsrail'i tanımayacağını söyleyen İmran Han'a övgü dolu sözler
İsrail'i tanımayacağını söyleyen İmran Han'a övgü dolu sözler

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Abbas, Pakistan Başbakanı İmran Han'a gönderdiği telgrafta, "Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Filistin davasını net bir şekilde destekleyen tutumundan" övgüyle söz etti.

 

Abbas, Han'a hitaben, "Adil Filistin davasını destekleyen sağlam ve tutarlı resmi Pakistan pozisyonunu anlattığınız son televizyon röportajınızı, onurlu ve asil açıklamalarınızı, büyük bir ilgi ve minnetle takip ettik" ifadelerini kullandı.

Bu tutumun, "kardeş Pakistan'ın halk ve devlet olarak eskiden beri takip ettiği bir çizgi olduğuna" vurgu yapan Abbas, telgrafında, "Bu büyük ülke, dünyadaki her Filistinli için gurur kaynağıdır. Maruz kaldığınız baskılara rağmen, Filistin halkının meşru haklarını elde etmesine destek olma konusundaki tutumunuza bağlılığınızı çok takdir ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Pakistan Başbakanı Han, 13 Kasım'da yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, ülkesinin, İsrail'i tanıması için bazı ülkelerin baskısı altında olduğunu ifade ederek, İslamabad yönetiminin, Filistin meselesi çözülene kadar "Siyonist" devleti tanımayacağını söylemişti.

Filistin halkının memnun olacağı şekilde bir uzlaşı olmadığı sürece İsrail'i tanımak gibi bir düşüncesinin olmadığının altını çizen Han, İslamabad yönetiminin, ülkenin kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah'ın İsrail'i tanımayı reddettiği gibi, kendilerinin de onun ayak izlerini takip etmeyi sürdüreceğini vurgulamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Aze türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan lideri seni cox cox sevdim halalolsn sana bezi erb liderleri kimi şerefini kiralklara satmadn
    Cevapla
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyüksün başkanım
    Cevapla
  • Sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun inşallah
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc sizinle olsun kardeşlerim. Rabbim yüzünüzü önünüze egdirmesin...
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kâinatta tabiki ırkçılık anlamında değil lakin İslam ümmetine dinini en çok savunan tek millet Türk milleti dir.
    Cevapla
  • İsraili 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk tanıyanlar dan biriyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR